CRAVIT 500 mg 7 film tablet Etkileşimi

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cravit etkileşimi, Cravit etken madde, Cravit yardımcı maddeler, Cravit alkol, Cravit etkileşim, Cravit kullananlar, Cravit dozu, Cravit kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Demir tuzları, çinko içeren multivitaminler, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler ve sukralfat:

Demir tuzları, çinko içeren multivitaminler, magnezyum veya alüminyum içeren antasidler ve sukralfat ile Cravit birlikte alındığında, Cravit’in emilimi belirgin şekilde azaldığından bu ilaçlar, Cravit uygulanmasından en az iki saat önce veya iki saat sonra uygulanmalıdır. Teofilin:

Cravit ile teofilin arasında bir etkileşim bildirilmemiştir. Diğer kinolonlarla teofilin düzeylerinde artış saptandığı için Cravit ile birlikte kullanımında teofilin düzeyleri izlenmelidir.

Varfarin:

Cravit ile varfarin arasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir. Bununla birlikte Cravit varfarinin birlikte kullanımı esnasında protrombin zamanı ve kanama belirtileri açısından hastalar izlenmelidir.

Siklosporin: Cravit ve siklosporinin birlikte kullanımı esnasında anlamlı bir etkileşim

bildirilmemiştir. Birlikte kullanımlarında doz ayarlaması gerekmemektedir.

Digoksin:

Cravit ve digoksinin birlikte kullanımı esnasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir. Birlikte kullanımlarında doz ayarlaması gerekmemektedir. Probenesid ve simetidin:

Cravit, probenesid veya simetidinin birlikte kullanımı esnasında Cravit’in EAA (Eğri Altında kalan Alan) ve yarılanma ömrü sırasıyla %27-38 ve %30 daha yüksek, kreatinin klerensi de %21-35 daha düşük olarak tespit edilmiştir. Bu farklar istatistiksel olarak anlamlı olmasına rağmen Cravit’in probenesid ve simetidin ile birlikte kullanıldığında doz ayarlamasını gerektirmeyecek düzeydedir. Non-steroidal antienflamatuvar ilaçlar:

Nonsteroidal antienflamatuvar bir ilacın, Cravit’i de içeren kinolon grubu bir antibiyotik ile birlikte kullanılması halinde, beyin konvülsiyon eşiğinde düşme riski artabilir. Antidiyabetik ilaçlar:

Kinolonlar ve antidiyabetik ilaçların birlikte kullanımı esnasında hiperglisemi ve hipoglisemi bildirilmiştir. Bu nedenle birlikte kullanımlarında kan şeker düzeyleri izlenmelidir.