CRAVIT 500 mg 100 ml flakon Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cravit nedir, Cravit ne için kullanılır, Cravit ne ilacı, Cravit neye yarar, Cravit ne işe yarar, Cravit neye iyi gelir, Cravit kullananlar, Cravit kullanımı, Cravit uygulama, Cravit etkileri, Cravit faydaları bilgilerini içerir.

2.CRAVIT nedir ve ne için kullanılır?

CRAVIT 500 mg IV infuzyon çözeltisi, damar içine uygulanan saydam, yeşilimsi san renkte bir çözeltidir. İlacınızın kutusu içinde 1 ml’sinde 5 mg levofloksasin içeren, toplam 100 mİ çözelti içeren bir adet cam şişe ve askısı bulunur.

CRAVİT bakterilere karşı etkili bir antibiyotiktir. Florokinolonlar adı verilen antibiyotik grubuna dahildir. Bakterilerin büyümesini, çoğalmasım engeller ve bakterilerin yok olmasım sağlar.

CRAVİT etkin maddesi olan levofloksasine karşı duyarlı olan bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlann tedavisinde kullanılır.

Doktorunuz antibiyotik tedavisini ağızdan alamayacak durumda olduğunuz için damar içine uygulanacak bu CRAVİT formunu, sizde aşağıdaki durumlardan biri bulunduğu için reçete etmiş olabilir:

  • Toplumdan edinilmiş zatürre (pnömoni)
  • İdrar yollan ve böbrekte gelişen iltihap (piyeloneffit) dahil, komplikasyonlu böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlan
  • Prostat iltihabı
  • Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan: Abse (irin kesesi), selülit, furonkül, impetigo (derinin bulaşıcı yüzeysel mikrobik enfeksiyonu), piyoderma (irinli deri enfeksiyonu), yara enfeksiyonlannın neden olduğu komplikasyonsuz deri ve deri ekleri enfeksiyonlan.
  • Hastanede edinilmiş zatürre (pnömoni)

    Havaya karışmış şarbon mikrobuna maruz kalma