COUMADIN 10 mg 28 tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Coumadin nedir, Coumadin ne için kullanılır, Coumadin ne ilacı, Coumadin neye yarar, Coumadin ne işe yarar, Coumadin neye iyi gelir, Coumadin kullananlar, Coumadin kullanımı, Coumadin uygulama, Coumadin etkileri, Coumadin faydaları bilgilerini içerir.

2.COUMADIN nedir ve ne için kullanılır?

COUMADİN antikoagülan"( kan pıhtılaşmasını önleyen) olarak bilinen ilaç grubunun bir üyesidir. Bu ilaç bazen kan inceltici olarak da adlandırılır. Kanınızda pıhtı oluşması ihtimalini azaltmak için kullanılır. Kan pıhtıları kalp krizi, inme, bacaklarda ve akciğerde kan pıhtısına bağlı tıkanma oluşumu gibi diğer ciddi tıbbi sorunlara yol açabilir. Bir tablette etkin madde olarak 10 mg varfarin sodyum bulunur. Tabletler beyaz renktedir, bir yüzü çentiklidir ve bir yüzünde '10' yazılıdır. 28 tablet içeren ambalajda sunulmaktadır. COUMADİN aşağıdaki durumlarda kullanılır:

• Toplardamarlarda kan pıhtısına bağlı tıkanmaların önlenmesi ve tedavisi

• Akciğerlerde kan pıhtısı oluşumunun önlenmesi ve tedavisi

• Kalbi besleyen damarlarda kan pıhtısına bağlı tıkanmaların tedavisine yardımcı olarak

• Kalp ritminin çok hızlı ve düzensiz olmasına yol açan bir bozukluk (atrial fibrilasyon) sonucu, kalpte pıhtıların oluşmasının ve bu pıhtıların başka damarlara giderek (emboli) tıkanmaya yol açmasının önlenmesi