CO-TAMGARD 160 mg/25 mg 28 film tablet Dozu

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Co-Tamgard dozu, Co-Tamgard dozaj, Co-Tamgard doz aşımı, Co-Tamgard uygulama, Co-Tamgard kullanım şekli, Co-Tamgard kullanımı, Co-Tamgard kullanım süresi, Co-Tamgard açmı tokmu, Co-Tamgard nedir, Co-Tamgard ne için kullanılır, Co-Tamgard nasıl kullanılır, Co-Tamgard faydaları, Co-Tamgard etkileri, Co-Tamgard günde kaç kez, Co-Tamgard sabah mı akşam mı, Co-Tamgard fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen CO-TAMGARD dozu, günde 1 film kaplı tablettir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Klinik olarak uygun olduğunda 80 mg valsartan /12.5 mg hidroklorotiyazid veya 160 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid ya da 320 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Gerektiğinde 160 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid veya 320 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Maksimal antihipertansif etki, 2-4 hafta içerisinde görülür.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon: CO-TAMGARD’ın çocuklardaki güvenliliği ve etkinliği gösterilmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

CO-TAMGARD ile doz aşımı konusunda herhangi bir deneyim olmamakla birlikte, bu gibi vakalarda beklenecek başlıca belirti bilinç bulanıklığı, dolaşım kollapsı ve/veya şoka yol açabilen belirgin hipotansiyondur. Eğer hasta ilacı yeni almışsa kusturulmalıdır. Aksi taktirde intravenöz yoldan serum fizyolojik infüzyonu uygulanır.

Valsartan plazma proteinlerine güçlü bir şekilde bağlandığından, hemodiyaliz yoluyla vücuttan uzaklaştırılamaz, hidroklorotiyazid ise diyalizle vücuttan uzaklaştırılabilir.