CORDVAX PLUS 160 mg/12.5 mg 84 film tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cordvax Plus dozu, Cordvax Plus dozaj, Cordvax Plus doz aşımı, Cordvax Plus uygulama, Cordvax Plus kullanım şekli, Cordvax Plus kullanımı, Cordvax Plus kullanım süresi, Cordvax Plus açmı tokmu, Cordvax Plus nedir, Cordvax Plus ne için kullanılır, Cordvax Plus nasıl kullanılır, Cordvax Plus faydaları, Cordvax Plus etkileri, Cordvax Plus günde kaç kez, Cordvax Plus sabah mı akşam mı, Cordvax Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen CORDVAX PLUS dozu, günde 1 film kaplı tablettir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Klinik olarak uygun olduğunda 80 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid veya 160 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid ya da 320 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Gerektiğinde 160 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid veya 320 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Maksimal antihipertansif etki, 2-4 hafta içerisinde görülür.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

). Safra kökenli olmayan, kolestazın eşlik etmediği hafif-orta şiddette karaciğer yetersizliği olan hastalarda dozaj ayarlamasına ihtiyaç yoktur (Bkz. Bölüm

Pediyatrik popülasyon: CORDVAX PLUS’ın çocuklardaki güvenliliği ve etkinliği gösterilmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

65 yaş veya üzerindeki hastalarda, valsartanm etkinliği ve güvenliğinde bir fark gözlenmemiştir. Ancak bu popülasyonda, tedavide daha fazla hassasiyet gösterilmesi göz ardı edilmemelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

CORDVAX PLUS ile doz aşımı konusunda herhangi bir deneyim olmamakla birlikte, bu gibi vakalarda beklenecek başlıca belirti bilinç bulanıklığı, dolaşım kollapsı ve/veya şoka yol açabilen belirgin hipotansiyondur. Eğer hasta ilacı yeni almışsa kusturulmalıdır. Aksi takdirde intravenöz yoldan serum fizyolojik infüzyonu uygulanır.

Valsartan plazma proteinlerine güçlü bir şekilde bağlandığından, hemodiyaliz yoluyla vücuttan uzaklaştırılamaz, hidroklorotiyazid ise diyalizle vücuttan uzaklaştırılabilir.