COPEGUS 200 mg 168 film tablet Kullanımı

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.COPEGUS nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Her zaman COPEGUS’u doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz, doktorunuzla ya da eczacınızla kontrol etmelisiniz. Vücut kilonuza ve virüs tipine bağlı olarak doktorunuz sizin için doğru doza karar verecektir.

Günlük Doz:

  • 800 mg/gün: Sabah 2 adet ve akşam 2 adet COPEGUS 200 mg tablet alınız.
  • 1000 mg/gün: Sabah 2 adet ve akşam 3 adet COPEGUS 200 mg tablet alınız.
  • 1200 mg/gün: Sabah 3 adet ve akşam 3 adet COPEGUS 200 mg tablet alınız.
  • COPEGUS film kaplı tableti kullanmaya devam etmeniz gereken sürenin uzunluğu, bulaşan virüs cinsinin tipine göre 24 ile 72 hafta arası değişir. Lütfen doktorunuza danışınız ve tedavinin önerilen süresini takip ediniz.

    HIV ve HCV ile aynı anda enfekte hastalar için, haftada bir kez 180 mikrogram peginterferon alfa-2a ile kombinasyon halinde kullanılan COPEGUS’un önerilen dozu 800 mg/gündür. Bu tedavi 48 hafta sürdürülmelidir.

    Uygulama yolu ve metodu

    Tabletleri bütün halinde yutunuz ve tabletleri yemek ile alınız.

    Ribavirin teratojenik olduğu için (doğmamış çocuklarda anormalliklere neden olabilir), tabletler özenle tutulmalıdır, kırılmamak ve ezilmemelidir. Eğer kazayla zarar görmüş tabletlere dokunursanız, su ve sabun ile vücudunuzun tabletlerin içeriği ile temas etmiş bölümlerini iyice yıkayınız. Eğer gözünüze tabletlerin herhangi bir tozu bulaşırsa, gözünüzü steril su ile veya steril su yoksa sade su ile iyice yıkayınız.

    Eğer yan etkiler tedavi sırasında olursa, doktorunuz dozu ayarlayabilir veya tedaviyi kesebilir. COPEGUS, peginterferon alfa veya interferon alfa ile birlikte kullanılır.

    İlgili ürünün dozlaması için ayrıca peginterferon alfa veya interferon alfa’nın kullanma talimatına bakınız.

  • Değişik yaş gruplan:
  • Çocuklarda kullanımı

  • özel kullanım durumları:
  • Böbrek yetmezliğinde kullanım: Eğer böbrekleriniz ile ilgili herhangi bir probleminiz varsa COPEGUS dikkatlice ve doktorunuzun gözetimi altında kullanılmalıdır.

    Karaciğer yetmezliğinde kullanım: Eğer karaciğeriniz ile ilgili herhangi bir probleminiz varsa COPEGUS tedavisine başlamadan önce doktorunuza danışmaksınız.

    Eğer COPEGUS 'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz ya da eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla COPEGUS kullanırsanız

    COPEGUS'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

    COPEGUS'i kullanmayı unuttuysanız

    Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

    Eğer bir doz unutursanız, hatırlar hatırlamaz alınız ve sonraki dozu normal zamanında alınız. COPEGUS ile tedavi sonlandınldığında oluşabilecek etkiler:

    Sadece doktorunuz tedavinin nasıl devam edeceğine karar verebilir. Asla tedaviyi kendiniz kesmeyiniz çünkü tedavisi yapılan hastalığınız eski haline dönebilir veya kötüye gidebilir.

    Bu ilacın kullanımı ile ilgili bunlara ilaveten sorunuz olursa, doktorunuza ya da eczacınıza sorunuz.