CONTRAMAL 100 mg 5 ampül Saklanması

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Contramal saklanması, Contramal muhafazası, Contramal soğuk, Contramal nem, Contramal karanlık, Contramal ambalaj, Contramal çocuklardan saklanması, Contramal son kullanma tarihi, Contramal firması, Contramal kullanma talimatı, Contramal üretici firma bilgilerini içerir.

5.CONTRAMAL'in saklanması

CONTRAMAL'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

30°C'nin altında oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra CONTRAMAL'i kullanmayınız.

GRUNENTHAL GmbH/Almanya lisansı ile Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. Reşit Paşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:4 34467 Maslak /Sarıyer/İstanbul

Üretici:

Mefar İlaç San. ve Tic. A.Ş. Ramazanoğlu Mah. Ensar Caddesi No: 20 Kurtköy / Pendik/İstanbul

Tarih (gün/ay/yıl)

Aşağıda yer alan bilgiler yalnızca doktorlar ve sağlık personeli için hazırlanmıştır : Geçimsizlikler

CONTRAMAL ampul, Diklofenak, indometasin, fenilbutazon, diazepam, flunitrazepam, midazolam, gliseriltrinitrat enjeksiyonluk çözeltileri ile geçimsizdir.

CONTRAMAL ampul 1-12 yaş arası çocuklarda nasıl uygulanır ?

Enjeksiyon hacminin hesaplanması :

1)Gerekli toplam tramadol hidroklorür dozunun mg olarak hesaplanması : vücut ağırlığı (kg) x doz (mg/kg)

2)Enjekte edilecek, seyreltilmiş enjeksiyonluk tramadol hidroklorür çözelti hacminin hesaplanması : toplam doz (mg) / seyreltilmiş çözeltinin uygun konsantrasyonu (mg/ml aşağıdaki tabloya bakınız)

Yani; CONTRAMAL ampul enjeksiyon için su ile seyreltilmelidir. Aşağıdaki tablo hangi konsantrasyonların elde edildiğini göstermektedir (1 ml ampul 50 mg tramadol hidroklorür içerir.)

CONTRAMAL ampulün seyreltilmesi

Örnek hesaplama : 45 kg'lık bir çocuk için kilosu başına 1.5 mg tramadol hidroklorür verilmek istendiğinde; 67.5 mg tramadol hidroklorür verilmesi gereklidir.Bunun için 2 ml ampul 4 ml enjeksiyonluk su ile seyreltilir bu da ml'de 16.7 mg tramadol hidroklorür konsantrasyonunu verir.Daha sonra 4 ml seyreltilmiş çözelti (yaklaşık 67 mg tramadol hidroklorür) uygulanır.