COMBISAR 10/160 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combisar nedir, Combisar ne için kullanılır, Combisar ne ilacı, Combisar neye yarar, Combisar ne işe yarar, Combisar neye iyi gelir, Combisar kullananlar, Combisar kullanımı, Combisar uygulama, Combisar etkileri, Combisar faydaları bilgilerini içerir.

2.COMBISAR nedir ve ne için kullanılır?

1. COMBİSAR nedir ve niçin kullanılır?

COMBİSAR, 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir.

Tabletler sanmsı-san renkli, oblong, bikonvenks, bir yüzünde “160” diğer yüzünde “10” yazılı film kaplı tabletler şeklindedirler.

Her bir film kaplı tablet, 10 mg amlodipin ve 160 mg valsartan içerir.

COMBİSAR, kalsiyum kanal blokörleri sınıfına ait bir madde olan amlodipin ve anjiyotensin II reseptör antagonistleri sınıfına ait bir madde olan valsartan içerir. Bu maddelerin ikisi de yüksek kan basıncınızın (hipertansiyon) kontrol edilmesini sağlar. Amlodipin, damar düz kas hücrelerinin kalsiyum kanallarını bloke eder; bu da, kan damarlarının kasılmasını önler. Vücut tarafından üretilen bir madde olan anjiyotensin II, kan damarlarının büzülmesine neden olarak kan basıncını artınr. Valsartan, anjiyotensin Il’nin etkisini bloke ederek etki eder. Bu iki mekanizma da kan damarlannızı gevşetir ve kan basıncınızı düşürür.

COMBİSAR, kan basıncını düşüren tek bir ilaç ile yeterince kontrol edilemeyen kan basıncı yüksek olan hastalarda, yüksek kan basıncının (hipertansiyonun) tedavi edilmesi amacıyla kullanılır. Eğer, yüksek kan basıncı uzun süre devam ederse beyin, kalp ve böbreklerdeki kan damarlannı tahrip edebilir ve inmeye, kalp yetmezliğine ya da börek yetmezliğine yol açabilir. Kan basıncının normal düzeye düşürülmesi, bu bozuklukların ortaya çıkma riskini azaltır.