COMBIPACK EASYHALER 12 mcg/200 mcg inhilasyon tozu Etkileşimi

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combipack Easyhaler etkileşimi, Combipack Easyhaler etken madde, Combipack Easyhaler yardımcı maddeler, Combipack Easyhaler alkol, Combipack Easyhaler etkileşim, Combipack Easyhaler kullananlar, Combipack Easyhaler dozu, Combipack Easyhaler kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Formoterol fumarat easyhaler

Kinidin, dizopiramid, prokainamid, fenotiazinler, antihistaminikler ve trisiklik antidepresanlar gibi ilaçlar QT intervalinin uzamasıyla ve artan ventriküler aritmi riski ile ilişkili olabilir. Ayrıca levodopa, levotiroksin, oksitosin ve alkol; beta2-agonistlerine yönelik kardiyak toleransı zayıflatabilir.

Diğer sempatomimetik maddelerle eşzamanlı kullanım, formoterol fumarat easyhaler’in istenmeyen etkilerini tetikleyebilir.

Monoamin oksidaz inhibitörleri ya da trisiklik antidepresanlarla tedavi edilen hastalarda

formoterol fumarat easyhaler kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Çünkü beta2-agonistlerin kardiyovasküler sistem üzerindeki etkileri artabilir.

Ksantin türevleri, steroidler veya diüretiklerle birlikte tedavi beta2-agonistlerin olası hipokalemik etkilerini kuvvetlendirebilir. Hipokalemi, dijital tedavisi gören hastalarda kardiyak aritmilere duyarlılığı artırabilir (bakınız bölüm 4.4).

Formoterol fumarat easyhaler tedavisi sırasında, halojenli hidrokarbonlarla anestezi uygulanan hastalarda, aritmi riski artar.

Beta-blokerler, formoterol fumarat easyhaler’in etkisini zayıflatabilir ya da antagonize edebilir. Dolayısıyla beta-blokerlerin (göz damlaları da dahil) kullanımına ilişkin zorlayıcı nedenler mevcut değilse, formoterol fumarat easyhaler bu ajanlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Budesonid easyhaler

Budesonidin metabolik dönüşümü, CYP3A4 enzimi aracılığı ile metabolize edilen maddeler (itrakonazol, ketokonazol ritonavir, nelfinavir, siklosporin, etinilestradiol ve troleandomisin

gibi) tarafından engellenir. Söz konusu CYP3A4 inhibitörü maddeler ile eşzamanlı uygulanması, budesonidin plazma düzeylerini artırabilir. Bu durum kısa dönemli bir tedavi için (1-2 hafta) klinik olarak önemli değildir ancak uzun dönemli tedavilerde göz önünde bulundurulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Yoktur.

Pediyatrik popülasyon: