COMBIPACK EASYHALER 12 /400 mcg inhilasyon tozu Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combipack Easyhaler nedir, Combipack Easyhaler ne için kullanılır, Combipack Easyhaler ne ilacı, Combipack Easyhaler neye yarar, Combipack Easyhaler ne işe yarar, Combipack Easyhaler neye iyi gelir, Combipack Easyhaler kullananlar, Combipack Easyhaler kullanımı, Combipack Easyhaler uygulama, Combipack Easyhaler etkileri, Combipack Easyhaler faydaları bilgilerini içerir.

2.COMBIPACK EASYHALER nedir ve ne için kullanılır?

COMBİPACK EASYHALER içinde formoterol fumarat easyhaler ve budesonid easyhaler bulunmaktadır.

Formoterol fumarat easyhaler;

Bir inhaler içeren ambalajlarda sunulmaktadır. Her ölçülü doz 12 mikrogram formoterol fumarat içerir.

Formoterol fumarat easyhaler 120 Ölçülü Doz içeren ambalajlarda sunulmuştur.

Formoterol fumarat easyhaler'in etkin maddesi formoterol'dür ve easyhaler adı verilen bir inhalerin (inhalasyon aletinin) içinde sunulmaktadır. İlaç, solunacak bir kuru toz şeklindedir. easyhaler'ın içinde 120 püskürtmeye (ya da inhalasyona) yetecek miktarda toz mevcuttur ve her bir püskürtme 12 mikrogram formoterol içerir.

Formoterol, uzun etkili beta2-agonistleri olarak adlandırılan bir ilaç grubuna (bronş genişletici) dahildir. Hava yollarını genişletmekte, böylece akciğerin hava yollarındaki tıkanıklığı önlemekte ve tedavi etmektedir. Nefes darlığı, hırıltı ve öksürük gibi solunum

sistemi yakınmalarını hafifletir. Formoterolün etkisi, uygulamadan sonraki 1-3 dakika içinde başlar ve yaklaşık 12 saat devam eder.

Formoterol fumarat, astım belirtilerini tedavi etmek ve önlemek amacıyla, normalde inhale kortikosteroid olarak bilinen bir ilaçla birlikte kullanılır. Budesonid ve formoterol birlikte astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır. İlaç kronik tıkayıcı akciğer hastalığı (KOAH) olarak bilinen bir hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır.

Budesonid easyhaler;

Bir inhaler içeren ambalajlarda sunulmaktadır. Her ölçülü doz 400 mikrogram budesonid içerir.

Budesonid easyhaler 120 Ölçülü Doz içeren ambalajlarda sunulmuştur.

Budesonid easyhaler'ın etkin maddesi budesonid'dir ve easyhaler adı verilen bir inhalerin (inhalasyon aletinin) içinde sunulmaktadır. İlaç, solunacak bir kuru toz şeklindedir. Easyhaler'ın içinde 120 püskürtmeye (ya da inhalasyona) yetecek miktarda toz mevcuttur ve her bir püskürtme 400 mikrogram budesonid içerir.

Budesonid, astım ve solunum sistemiyle ilgili diğer sorunların tedavisinde kullanılan ve kortikosteroidler olarak adlandırılan ilaç grubunun bir üyesidir. Kortikosteroidler vücut tarafından üretilen doğal kimyasal maddelerin sentetik bir çeşididir. Sıklıkla astım ataklarının nedeni olan akciğerdeki ödem ve tahrişi aşamalı olarak azaltarak işlevini yerine getirir. Budesonid ve formoterol birlikte astım semptomlarının düzeltilmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılır. Astım hastalığının basamaklı tedavisinde 3. basamaktan itibaren kullanılır.