COMBICID IM-IV 1000 mg 1 flakon Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combicid dozu, Combicid dozaj, Combicid doz aşımı, Combicid uygulama, Combicid kullanım şekli, Combicid kullanımı, Combicid kullanım süresi, Combicid açmı tokmu, Combicid nedir, Combicid ne için kullanılır, Combicid nasıl kullanılır, Combicid faydaları, Combicid etkileri, Combicid günde kaç kez, Combicid sabah mı akşam mı, Combicid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

% 0.5 Lidokain hidroklorür çözeltisi ile hazırlanmış olan Combicid, derin intramuskuler injeksiyon ile uygulanmalıdır. Lidokain kesinlikle I.V. uygulanmamalıdır.Böbrek Fonksiyonu Normal Erişkinlerdeki Kullanımı Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği taktirde Combicid 500 mg her altı-sekiz saatte bir (1.5-3 g) önerilir. Toplam günlük sulbaktam miktarı 4 g'ı aşmamalıdır. Hafif vak'alarda uygulama 12 saat ara ile de yapılabilir.
Pediatrik Kullanım:
Çocuklar, bebekler ve yenidoğanlarda enfeksiyonların çoğu için dozaj 150 mg/kg/gün (100 mg/kg/gün/ampisilin ve 50 mg/kg/gün sulbaktam)'dır. Bebek ve çocuklarda uygulama 6-8 saatte, yenidoğanlarda ise 12 saatte bir olmalıdır. Doz aralığı hastalığın şiddeti ve hastanın renal fonksiyonlarına göre ayarlanabilir. Tedavi genellikle ateş düştükten 48 saat sonraya veya diğer patolojik belirtiler kaybolana kadar devam ettirilir. Tedavi süresi normalde 5-14 gündür ancak ağır vak'alarda bu süre uzatılabilir.
Cerrahi Proflakside Pozoloji:
Operasyon sırasında etkili serum ve doku konsantrasyonları sağlanması amacı ile anestezi başlangıcında 2-4 flakon (1.5-3g g) Combicid 500 mg verilir. Doz 6-8 saat ara ile tekrarlanabilir. Eğer Combicid ile bir terapötik kür gerekmiyor ise Combicid uygulanması 24 saat sonunda kesilmelidir.