COLNAR 5 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Colnar nedir, Colnar ne için kullanılır, Colnar ne ilacı, Colnar neye yarar, Colnar ne işe yarar, Colnar neye iyi gelir, Colnar kullananlar, Colnar kullanımı, Colnar uygulama, Colnar etkileri, Colnar faydaları bilgilerini içerir.

2.COLNAR nedir ve ne için kullanılır?

COLNAR, statinler olarak adlandırılan bir ilaç grubunda yer alır. En yaygını kolesterol olan, lipid olarak adlandırılan, kandaki yağlı maddelerin seviyelerinin düzenlenmesinde kullanılır.

COLNAR, beyaz renkli, yuvarlak ve çentiksiz tablettir. 28 ve 90 film kaplı tablet içeren iki ayrı ambalaj formu mevcuttur.

Kanda farklı tiplerde kolesterol bulunur - "kötü kolesterol" (LDL-C) ve "iyi kolesterol" (HDL-C) -. COLNAR, "kötü" kolesterolü düşürür, "iyi" kolesterolü yükseltir. COLNAR size, kolesterol seviyeniz yüksek olduğu için reçete edilmiştir. Bunun anlamı, kalp krizi geçirme veya inme riski altındasınız.

Kolesterolünüz kontrol seviyelerine getirilmiş olsa dahi, COLNAR almaya devam etmelisiniz, çünkü COLNAR kolesterol seviyenizin tekrar yükselmesini engelleyecektir. Bununla birlikte, eğer hamile kaldıysanız veya doktorunuz söylediyse, ilacı kullanmayı bırakmalısınız.

COLNAR'ı kullanırken, kolesterol düşürücü diyetinize ve egzersizlerinize devam etmelisiniz. Kolesterol seviyenizi düzenlerseniz, kalp krizi veya inme geçirme riskinizi azaltabilirsiniz.