COLDAWAY COLD & FLU 30 film tablet Kontrendikasyonları

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Coldaway Cold Kontrendikasyonları, Coldaway Cold Sakıncaları, Coldaway Cold etkileri, Coldaway Cold alerji, Coldaway Cold kullanım alanları, Coldaway Cold zararları, Coldaway Cold belirtileri, Coldaway Cold kullanım süresi, Coldaway Cold kullanım şekli, Coldaway Cold etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

COLDAWAY COLD & FLU, ibuprofene veya psödoefedrine, diğer adrenerjik ilaçlara ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerin herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

COLDAWAY COLD & FLU daha önce ibuprofen, aspirin veya diğer NSAİİ’ler ile astım, rinit, ürtiker gibi aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişen hastalarda kontrendikedir. Böyle hastalarda ciddi, nadiren ölümle sonuçlanabilen anaflaksi benzeri reaksiyonlara neden olabilir.

COLDAWAY COLD & FLU aktif mide ve duodenum ülseri olanlarda konrendtkedir. Daha önce NSAİİ’lar ile ilişkili gastrointestinal kanama veya perforasyon Öyküsü olan hastalarda kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU, hamileliğin 3. trimesterinde kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU’nun koroner arter by-pass greft operasyonu geçirenlerde ameliyat Öncesi ağrı kesici olarak kullanılması kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU, serebrovasküler kanaması olanlarda ya da herhangi bir aktif kanaması olanlarda kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU, şiddetli hipertansiyon ve taşikardinin eşlik ettiği hastalıklarda, koroner arter hastalığında kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU, monoaminooksidaz inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar, diğer sempatomimetik ilaçlar (dekonjestanlar, iştah bastıncı ilaçlar ya da amfetamin benzeri psikostimülanlar) ve beta blokorlerle birlikte kullanımında kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU ayrıca, şiddetli kalp yetmezliğinde, şiddetli karaciğer yetmezliğinde ve şiddetli böbrek yetmezliğinde kontrendikedir.

COLDAWAY COLD & FLU, 12 yaş altı çocuklarda kontrendikedir.

belirti ve/veya bulgular ve bunlar ortaya çıktığı takdirde yapılacaklar hakkında bilgilendirilmelidirler.

Birlikte aspirin kullanımının, NSAİI kullanımı ile ilişkili ciddi KV trombotik olay riskindeki artışı azalttığına dair tutarlı kanıtlar yoktur. Aspirin ve NSAİİ’lerin birlikte kullanımı ciddi gastrointestinal (Gİ) olayların gelişme riskini artırmaktadır. (Bakınız, Gastrointestinal Etkiler-Ülserasyon, Kanama ve Perforasyon Riski)