COLASTIN-L 10 mg 30 film tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Colastin nedir, Colastin ne için kullanılır, Colastin ne ilacı, Colastin neye yarar, Colastin ne işe yarar, Colastin neye iyi gelir, Colastin kullananlar, Colastin kullanımı, Colastin uygulama, Colastin etkileri, Colastin faydaları bilgilerini içerir.

2.COLASTIN-L nedir ve ne için kullanılır?

Her bir film kaplı tablet, 10 mg atorvastatine eşdeğer atorvastatin kalsiyum ve boyar madde olarak titanyum dioksit içeren 30 ve 90 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. COLASTİN-L beyaz, homojen görünüşlü, bir yüzünde “10” yazılı oblong tabletlerdir. COLASTİN-L statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir. Kolesterol ve trigliserid olarak bilinen yağ kökenli maddelerin düşürülmesinde kullanılır. Normal büyüme süreci için gerekli olan kolesterol doğal olarak oluşan bir maddedir. Ancak kandaki kolesterol çok arttığında, kan damarlarının duvarlarında depolanarak damarların daralmasına ve sonuçta tıkanmasına yol açabilir. Bu da kalp hastalığının en yaygın sebeplerinden biridir. Yüksek kolesterol seviyelerinin kalp hastalığı riskini arttırdığı kabul edilmektedir.

COLASTİN-L, tek başına az yağlı diyet veya yaşam stil değişiklikleri başarısız olduğunda kandaki kolesterol ve trigliseridler olarak bilinen lipidleri düşürmek için kullanılır.

Kolesterol seviyeleriniz normal olmasına rağmen; eğer kalp hastalığı için artmış riskiniz varsa, COLASTİN-L bu riskin azaltılması için de kullanılabilir. Tedavi sırasında standart kolesterol düşürücü diyete devam etmelisiniz.