CLOKSAR 62.5 mg 56 film tablet Nedir

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cloksar nedir, Cloksar ne için kullanılır, Cloksar ne ilacı, Cloksar neye yarar, Cloksar ne işe yarar, Cloksar neye iyi gelir, Cloksar kullananlar, Cloksar kullanımı, Cloksar uygulama, Cloksar etkileri, Cloksar faydaları bilgilerini içerir.

2.CLOKSAR nedir ve ne için kullanılır?

CLOKSAR tabletler bosentan içerir ve endotelin reseptör antagonistİ denilen gruba dahildir. CLOKSAR pulmoner arteriyel hipertansiyon (PAH) tedavisinde kullanılmaktadır. PAH, kalpten akciğerlere kan taşıyan kan damarlarındaki (pulmoner arterler) yüksek kan basıncıdır. CLOKSAR, pulmoner arterleri genişleterek kalbin bu damarlara kan pompalamasını kolaylaştırır. Bu da kan basıncım düşürür ve belirtileri hafifletir.

CLOKSAR aynı zamanda sklerodermalı hastalarda dijital ülserlerin (parmaklardaki ülserler) tedavisinde kullanılmaktadır. CLOKSAR parmaklarda çıkan yeni dijital ülserlerin sayısını azaltmaktadır.

CLOKSAR 62.5 mg bosentan içeren tabletler şeklinde her bir kutuda 56 ve 112 adet olarak satılır. CLOKSAR 62.5 mg tabletler açık turuncu renkli, yuvarlak, bikonveks film tabletlerdir.