CLODER PLUS 30 ml oral sprey Dozu

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cloder Plus dozu, Cloder Plus dozaj, Cloder Plus doz aşımı, Cloder Plus uygulama, Cloder Plus kullanım şekli, Cloder Plus kullanımı, Cloder Plus kullanım süresi, Cloder Plus açmı tokmu, Cloder Plus nedir, Cloder Plus ne için kullanılır, Cloder Plus nasıl kullanılır, Cloder Plus faydaları, Cloder Plus etkileri, Cloder Plus günde kaç kez, Cloder Plus sabah mı akşam mı, Cloder Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

CLODER PLUS’ın direkt olarak boğaza/inflamasyonlu alana uygulanmasında genel doz 5-10 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır.

Uygulama şekli:

CLODER PLUS seyreltilmeden kullanılır. CLODER PLUS yutulmamalı ve tükürmek suretiyle ağızdan uzaklaştırılmalıdır.

İlk kullanımdan önce, yüzden uzak bir yöne doğru tutularak, düzenli bir püskürtme elde edilinceye kadar, pompalama düğmesine birkaç kez basılmalıdır.

Ağız iyice açılarak, sprey burnu ağzın içine sokularak, ağız boşluğuna sıkılmalıdır. Bu işlem en az 4 defa değişik bölgelerde tekrarlanmalıdır.

Uygulandıktan sonra şişe kutusuna yerleştirilip, dik duracak şekilde saklanmalıdır.

CLODER PLUS’ın içeriğinde bulunan klorheksidin tedavi süresince plak ve gingivitiste azalma yapar. Oral hijyen prosedürlerine alternatif olarak kullanılıyorsa CLODER PLUS enaz 1 dakika ağızda tutulmalıdır.

CLODER PLUS’taki klorheksidinin sebep olduğu renklenmeyi en aza indirmek için kullanmadan önce dişleri fırçalamak uygundur.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli renal bozukluğu ve şiddetli karaciğer bozukluğu olan hastalarda, sistemik etki olasılığı göz önünde bulundurularak dikkatli kullanılmalıdır (bkz. Bölüm. 4.4).

Pediyatrik popülasyon:

6 yaşın üzerindeki çocuklarda, sprey direkt olarak boğaza/inflamasyonlu alana uygulanır. Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır.

Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle CLODER PLUS 6 yaşın altındaki çocuklarda tavsiye edilmez (bkz. Bölüm 4.4).

Geriyatrik popillasyon:

Geriyatrik hastalara, yetişkinlerle aynı doz uygulanabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Etkin maddenin uygulama yolu dikkate alındığında zehirlenme mümkün değildir. Ancak CLODER PLUS yanlışlıkla içilirse, semptomatik tedavi yapılmalıdır. Belirli bir antidotuyoktur.