CLINDOXYL jel 25 gr Zararları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clindoxyl zararları, Clindoxyl önlemler, Clindoxyl riskler, Clindoxyl uyarılar, Clindoxyl yan etkisi, Clindoxyl istenmeyen etkiler, Clindoxyl cinsel, Clindoxyl etkileri, Clindoxyl tedavi dozu, Clindoxyl aç mı tok mu, Clindoxyl hamilelik, Clindoxyl emzirme, Clindoxyl alkol, Clindoxyl kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Yan etkilerin sıklık gruplandırması şöyledir:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

CLINDOXYL, uygulama bölgesinde eritem, soyulma, kuruluk ve kaşıntıya neden olabilir. Çok nadiren, parestezi, akne durumunun kötüleşmesi ve kontakt dermatit görülebilir. Bu lokal etkiler genel olarak hafif ve orta şiddetlidir.

Klinik çalışmalarda rapor edilen lokal yan etkilerin sıklığı aşağıdaki gibidir:

Deri hastalıkları

Çok yaygın: Eritem

Soyulma Kuruluk

Yaygın: Yanma

Kaşıntı

Yaygın olmayan: Akne durumunun kötüleşmesi

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Parestezi

Pazarlama sonrası elde edilen bulgular, belirtilen lokal etkilerin daha düşük sıklıkta olduğunu göstermiştir.

Klindamisin içeren diğer topikal tedavilerin uygulanmasına bağlı olarak az sayıdaki duyarlı hastada psödomembranöz kolit veya diyare olgusu rapor edilmiştir. Klindamisin’in perkütanöz absorpsiyonu klinik olarak anlamlı bulunmadığından, CLINDOXYLkullanımında bu etkilerin görülmesi muhtemel değildir.

CLINDOXYL’in uzun süreli kullanımı sonucu direnç gelişebilir.