CLINDOXYL jel 25 gr Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clindoxyl uyarılar, Clindoxyl zararları, Clindoxyl önlemler, Clindoxyl riskler, Clindoxyl yan etkisi, Clindoxyl alerji, Clindoxyl alkol, Clindoxyl hamileler, Clindoxyl emzirme, Clindoxyl araç kullanımı, Clindoxyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ağız, göz, dudak, mukoz membranlar, egzemalı ve hasarlı cilt ile temas ettirilmemelidir. Hassas cilt bölgelerine dikkatle uygulanmalıdır. Kazara göz ile temas olursa bol su ile yıkanmalıdır.

CLINDOXYL, daha önceden bölgesel enterit, ülseratif kolit veya antibiyotiklerin neden olduğu kolit geçirmiş hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca ciltte daha fazla kuruma görülebileceğinden atopik hastalarda da dikkatli kullanılmalıdır.

Aşırı iritasyon veya kuruluk görüldüğü takdirde uygulama sıklığı azaltılmalıdır.

Uzun süreli veya şiddetli diyare veya karın bölgesinde kramp görülürse, bu semptomlar antibiyotiğe bağlı kolit’in göstergesi olabileceklerinden dolayı, CLINDOXYL ile tedavi hemen durdurulmalıdır. Clostridium difficile ve toksin teşhisi ve gerekli ise, kolonoskopi gibi uygun tanı yöntemleri uygulanmalı ve kolit için tedavi seçenekleri değerlendirilmelidir.

Saçları veya renkli giysileri beyazlatabilir.

CLINDOXYL kullanımı esnasında güneş ve UV lambalarına maruziyet en aza indirilmelidir.

Tam olarak terapötik etkinliğinin görülebilmesi için, bazı olgularda 4-6 hafta boyunca tedavi gerekebileceği konusunda hastalar uyarılmalıdır.

Linkomisin ve eritromisin gibi diğer antibiyotikler ile kullanımında çapraz direnç görülebilir.

Tedavinin değerlendirmesi esnasında, diğer antibiyotiklerin kullanımı ve antibiyotiklere karşı kazanılmış direnç prevalansı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Geçerli değildir.