CLINDOXYL jel 25 gr Gebelik

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clindoxyl gebelik kategorisi B'dir. Clindoxyl hamilelik kategorisi, Clindoxyl gebelik kategorisi, Clindoxyl emzirme, Clindoxyl anne sütüne geçer mi, Clindoxyl laktasyon, Clindoxyl hamilelerde kullanımı, Clindoxyl ve bebek, Clindoxyl kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi klindamisin için B, benzoil peroksit için C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Uygun korunma yöntemi uygulayan çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar için herhangi bir kontrendikasyon yoktur. Fakat, hamile kadınlarda klinik çalışma olmadığından dolayı CLINDOXYL, korunma yöntemi uygulamayan kadınlarda dikkatle kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

CLINDOXYL’in hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli bilgi bulunmamaktadır. CLINDOXYL veya benzoil peroksit ile hayvanlarda üreme ve gelişmenin değerlendirildiği çalışmalar gerçekleştirilmemiştir. Hamileliğinin ilk üç ayında klindamisin ile tedavi edilmiş sınırlı sayıda kadından alınan bilgiler, hamilelik veya fetus/yeni doğan bebeğin sağlığı üzerine olumsuz etkisinin olmadığını göstermiştir. Klindamisinin, subkutan ve oral dozların kullanıldığı, sıçan ve farelerde yapılan üreme çalışmalarında, klindamisin ile ilişkili fertilite bozukluğu veya fetus üzerindeki zararına dair kanıt bulunmamıştır.

Clindoxy Jel’in gebe kadınlardaki güvenilirliği kanıtlanmamıştır. Bu nedenle, hamile kadınlarda, ancak doktor tarafından risk/yarar değerlendirilmesi yapıldıktan sonra reçetelendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Benzoil peroksit’in laktasyonda kullanımı ile ilgili sınırlama bulunmamaktadır. CLINDOXYL kullanımını takiben, klindamisin’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Fakat klindamisin’in oral veya parenteral uygulanması sonucu anne sütüne geçtiği rapor edilmiştir. Bu nedenle CLINDOXYL’in emziren annelerde kullanılması önerilmez.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerinde etkisi ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.