CLINDOXYL jel 25 gr Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clindoxyl dozu, Clindoxyl dozaj, Clindoxyl doz aşımı, Clindoxyl uygulama, Clindoxyl kullanım şekli, Clindoxyl kullanımı, Clindoxyl kullanım süresi, Clindoxyl açmı tokmu, Clindoxyl nedir, Clindoxyl ne için kullanılır, Clindoxyl nasıl kullanılır, Clindoxyl faydaları, Clindoxyl etkileri, Clindoxyl günde kaç kez, Clindoxyl sabah mı akşam mı, Clindoxyl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde ve Ergenlik Döneminde Kullanımı

Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, CLINDOXYL günde 1 kez akşamları uygulanmalıdır.

CLINDOXYL ile tedavi 12 haftadan fazla sürmemelidir. Uygulama şekli:

Yalnız haricen kullanılır. CLINDOXYL günde 1 kez akşamları, cilt ılık su ile yıkanıp kurulandıktan sonra, lezyonlu bölgelere yaygın olarak ince bir tabaka şeklinde uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Ergenlik çağından önceki dönemde (12 yaşın altında), acne vulgaris’in nadir görülmesinden dolayı, CLINDOXYL’in etkinliği ve güvenilirliği bu yaş grubunda belirlenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda özel kullanım önerisi yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

CLINDOXYL®’in aşırı uygulanması şiddetli iritasyona yol açabilir. Bu durumda derinin durumu düzelene kadar uygulama kesilmelidir. Topikal benzoil peroksit genellikle sistemik etki oluşturacak düzeyde emilmez. Topikal klindamisin aşırı uygulanması sistemik etki oluşturacak düzeyde emilmesine yol açabilir.

CLINDOXYL®’in kaza ile yutulması sonucu klindamisinin sistemik uygulamasında gözlenen gastrointestinal advers reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

Lokal ve sistematik doz aşımında uygun semptomatik tedavi uygulanmalıdır.