CLIN 150 mg 16 kapsül Dozu

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clin dozu, Clin dozaj, Clin doz aşımı, Clin uygulama, Clin kullanım şekli, Clin kullanımı, Clin kullanım süresi, Clin açmı tokmu, Clin nedir, Clin ne için kullanılır, Clin nasıl kullanılır, Clin faydaları, Clin etkileri, Clin günde kaç kez, Clin sabah mı akşam mı, Clin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doz, enfeksiyonun şiddeti, hastanın durumu ve enfeksiyona yol açan bakterinin duyarlılığına göre belirlenmelidir.

Anaerob bakterilere bağlı ağır enfeksiyonların tedavisinde genellikle CLİN Fosfat ampul kullanılmakla birlikte, hekimin uygun gördüğü durumlarda tedaviye oral yoldan başlanabilir ya da parenteral tedaviye oral yoldan devam edilebilir.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Yetişkinler:

İki, üç ya da dört eşit doza bölünerek günde 600 - 1800 mg.

Spesifik endikasyonlarda dozaj:

İnflamatuvar pelvik hastalığın tedavisi:

Sekiz saat ara ile intravenöz yoldan 900 mg CLİN ampul ve Gram negatif aerob etki spektrumuna sahip bir antibiyotik (örneğin, böbrek fonksiyonlan normal olanlarda 2.0 mg/kg, daha sonra sekiz saat ara ile 1.5 mg/kg gentamisin) birlikte kullanılır. İntravenöz yoldan tedaviye 4 günden kısa olmamak koşuluyla hastanm düzelmesinden sonra en az 48 saat daha devam edilmelidir. Daha sonra, klindamisin tedavisine toplam 10-14 günlük tedavi süresi tamamlanana kadar 6 saat arayla 450 mg CLİN kapsül ile devam edilir.

Chlamydia trachomatis servi si tinde tedavi:

10-14 gün boyunca günde 4 defa 450 - 600 mg.

AIDS hastalannda toksoplazmik ensefalit tedavisi:

İntravenöz yoldan CLİN ampul ya da oral yoldan CLİN kapsül, günde 600 - 1200 mg dozunda 6 saat arayla 2 hafta boyunca uygulanır ve daha sonra tedaviye 6 saat arayla 300 -600 mg CLİN kapsül ile devam edilir. Tedaviye genellikle 8-10 hafta devam edilmelidir. Oral pirimetamin dozu 8-10 hafta boyunca günde 25 - 75 mg’dır. Primetamin yüksek dozda kullanılıyorsa, tedaviye günde 10 - 20 mg folinik asit ilave edilmelidir.

AIDS hastalannda Pneumocystis carinii pnömoni sinin tedavisi:

İntravenöz yoldan 21 gün boyunca altı saat arayla 600 - 900 mg ya da 8 saat arayla 900 mg CLİN ampul ya da oral yoldan her 6 saatte bir 300 - 450 mg CLİN kapsül ve 21 gün boyunca oral yoldan günde bir kez 15-30 mg primakin.

Akut streptokoksik tonsilit/farenjit tedavisi:

10 gün boyunca günde 2 defa 300 mg.

Malarya tedavisi

CLİN kapsül (oral uygulama).

Yetişkinlerde 10-20 mg/kg/gün ve çocuklarda 10 mg/kg/gün eşit dozlar halinde 7 gün boyunca her 12 saatte bir tek başına ya da kinin (her 12 saatte bir 12 mg/kg) veya klorokin (her 24 saatte bir 15-25 mg) ile birlikte 3-5 gün boyunca uygulanır.

Uygulama şekli:

Özofagus iritasyonu olasılığından kaçınmak için kapsüller bir bardak suyla alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek hastalığı olanlarda klindamisin dozunun ayarlanması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olanlarda klindamisin dozunun ayarlanması gerekli değildir (bkz. Bölüm

5.2 Farmakokinetik özellikler).

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda ampul (CLİN ampul) formu tercih edilmelidir. Enfeksiyonun ciddiyetine göre, her 6 saatte bir 3 - 6 mg/kg uygulanır.

Böbrek ve karaciğer işlevleri normal olan yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Erişkinlerde kullanılan dozlar kullanılır (bkz. Bölüm 5.2 Farmakokinetik özellikler).

Kullanırken dikkat edilmesi gereken diğer konular

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda spesifik tedavi gerekli değildir.

Klindamisinin serumdaki biyolojik yanlanma süresi 2.4 saattir. Klindamisin kandan hemodiyaliz ya da periton diyalizi ile kolaylıkla uzaklaştırılamaz.

Aleıjik bir reaksiyon görülürse, kortikosteroidler, adrenalin ve antihistaminikler dahil acil tedavi önlemleri uygulanmalıdır.