CIZYAPINE 25 mg 30 film tablet Nedir

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cizyapine nedir, Cizyapine ne için kullanılır, Cizyapine ne ilacı, Cizyapine neye yarar, Cizyapine ne işe yarar, Cizyapine neye iyi gelir, Cizyapine kullananlar, Cizyapine kullanımı, Cizyapine uygulama, Cizyapine etkileri, Cizyapine faydaları bilgilerini içerir.

2.CIZYAPINE nedir ve ne için kullanılır?

CİZYAPİNE, 25 mg 30 film tablet içeren blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Film tabletler, pembe renkli yuvarlak tabletlerdir

CİZYAPİNE etkin maddesi ketiapin olan, antipsikotikler (psikiyatrik hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar) olarak adlandırılan ilaç grubuna ait bir ilaçtır.

Bu grup ilaçlar aşağıdaki gibi belirli psikiyatrik hastalıkların tedavisinde etkilidir:

Halüsinasyonlar (açıklanamayan sesler duymak gibi), garip ve korkutan düşünceler, davranış ve düşünce değişiklikleri ve zihin karışıklığı durumları,

Aşın coşkulu veya heyecanlı duygu durumu.Bu duygu durumundaki kişiler; uykuya her zamankinden daha az ihtiyaç duyduklarını, daha konuşkan olduklarını, düşüncelerin veya fikirlerin hızla akıp geçtiğini fark edebilir. Bu kişiler alışılmadık derecede gergin olabilirler.

Kederli duygu durumu.Bu duygu durumundaki kişiler karamsarlık, suçluluk, eneıji kaybı, iştah azalması ve/veya uykusuzluk hissedebilirler.

• CİZYAPİNE depresyon tedavisinde diğer antidepresan tedavilere cevap alınamayan durumlarda kullanılır.

Doktorunuz kendinizi daha iyi hissettiğinizde de, belirtilerin tekrarlanmasını önlemek için, size CİZYAPİNE vermeye devam edebilir.

Bir yakınınıza veya arkadaşınıza bu belirtilerden rahatsızlık duyduğunuzu söylemeniz ve onlardan bu kullanma talimatını okumasını istemeniz faydalı olabilir. Onlardan, belirtilerinizin kötüye gittiğini düşünüyorlarsa veya davranışlarınızdaki diğer değişikliklerden endişe duyuyorlarsa, bunu size söylemelerini isteyebilirsiniz.