CITOLIXIN 40 mg 28 film tablet Nedir

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Citolixin nedir, Citolixin ne için kullanılır, Citolixin ne ilacı, Citolixin neye yarar, Citolixin ne işe yarar, Citolixin neye iyi gelir, Citolixin kullananlar, Citolixin kullanımı, Citolixin uygulama, Citolixin etkileri, Citolixin faydaları bilgilerini içerir.

2.CITOLIXIN nedir ve ne için kullanılır?

CIT0LİXIN film tabletlerin her biri 40 mg sitalopram içeren, oval, beyaz, çentikli, film kaplı tabletlerdir.

CITOLlXIN 28 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

CİTOLIXIN selektif serotonin geri alım inhibitörüdür (SSRI) ve antidepresanlar olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Bu ilaçlar hastalığınızın belirtilerine neden olan beyindeki bazı kimyasal dengesizlikleri düzeltmeye yardımcı olurlar.

CITOLtXIN depresyon tedavisinde ve kendinizi daha iyi hissettiğinizde bu belirtilerin tekrarlanmasını önlemede yardımcı olmak için kullanılır.

Ayrıca, CITOLİXIN tekrarlayan depresyonu olan hastalarda yeni depresif nöbetlerin oluşumunu önlemek üzere uzun dönem tedavide kullanılır.

CITOLIXIN, panik atak eğilimi olan hastalarda ve obsesif kompulsif bozukluğu (OKB) olan hastalarda belirtilerin hafifletilmesinde yararlıdır.

Doktorunuz CITOLİXIN’i başka bir amaçla da reçetelendirmiş olabilir. CITOLIXIN’in size neden reçetelendirildiğine dair herhangi bir sorunuz var ise doktorunuza sorunuz.