CITANEST %2 20 mg 1 flakon Kullanımı

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CITANEST nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

CİTANEST mutlaka size bir doktor tarafından enjeksiyon yolu ile uygulanması gerekir. Doktor tarafından size verilecek doz ihtiyacınız olan ölçüde fiziksel durumunuza, yaşınıza, ve vücudunuzun ilacın enjekte edileceği kısmına göre belirlenecektir. İstenilen etkiyi sağlayabilecek en düşük doz verilecektir.

CİTANEST genellikle vücudunuzda operasyon yapılacak bölgeye yakın bir kısma enjekte edilecektir. CİTANEST beyne ağn mesajını iletebilen sinirler durdurmaktadır, böylelikle ağn hissetmezsiniz. Enjekte edildikten bir kaç dakika sonra etki etmektedir ve medikal operasyon sona erdikten sonra yavaşça etkisi kaybolmaktadır.

Eğer CİTANEST’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz varsa, doktorunuz veya eczacınızla konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CITANEST kullanırsanız

Aşın doz nedeni ile ortaya çıkan ciddi yan etkiler özel bir tedavi gerektirir. Sizi tedavi eden doktorunuz bu tür durumlarda gerekli bilgiye ve ekipmana sahiptir.

Kullanılması gerekende daha fazla CİTANEST kullandığınızda görülen ilk belirtiler:

• Hafif baş dönmesi, sersemlik,

• Ağız çevresi ve dudaklarda hissizlik

• Dilde hissizlik,

• Duyma problemleri

• Görme problemleri

Ciddi yan etkilerin riskini azaltmak için doktorunuz bu belirtiler sizde başladığında CİTANEST ‘i uygulamayı durduracaktır. Bu nedenle bu etkileri kendinizde farkederseniz veya size çok fazla miktarda CİTANEST verildiğini düşünüyorsanız DERHAL doktorunuza bildiriniz.

Konuşma bozukluğu belirtileri, kaslarda istemsiz hareket veya seğirme, ya da titremeler, nöbet ve şuur kaybı, kan basıncınızda düşme, düzensiz kalp atımı, kalp atımınızın yavaşlaması veya durması CİTANEST’in daha ciddi olan belirtilerdir.

Ciddi aşın doz ya da yanlış bölgeye enjeksiyon durumlannda şiddetli titreme, nöbet veya şuur kaybı görülebilir.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CITANEST kullanırsanız

Methemoglobinemi, tırnak dibi ve dudaklann morararak soluk renk alması ile karakterize edilen bir rahatsızlıktır.

Methemoglobinemi görüldüğü zaman bu istenmeyen durum metilen mavisi çözeltisinin damar içine (intravenöz) uygulaması ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir.

Eğer aşın dozdan dolayı ortaya çıkan ilk belirtiler görülür görülmez CİTANEST enjeksiyonu durdurulursa ciddi istenmeyen etkilerin riski hızla azalır.

CİTANEST ’ten kullanmanız gerekenden fazlasını verilmişse, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

CITANEST'i kullanmayı unuttuysanız

Geçerli değildir.

CITANEST ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Veri yoktur.