CISPLATIN DBL 50 ml 50 mg 1 flakon Dozu

Orna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cisplatin dozu, Cisplatin dozaj, Cisplatin doz aşımı, Cisplatin uygulama, Cisplatin kullanım şekli, Cisplatin kullanımı, Cisplatin kullanım süresi, Cisplatin açmı tokmu, Cisplatin nedir, Cisplatin ne için kullanılır, Cisplatin nasıl kullanılır, Cisplatin faydaları, Cisplatin etkileri, Cisplatin günde kaç kez, Cisplatin sabah mı akşam mı, Cisplatin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Cisplatinin 6-8 seat sürelik i.v. infüzyon halinde verilmelidir. Tek ajanlık tedavi kullanıldığında erişkinler ve çocuklarda doz; 3-4 haftada bir 50-100mg/m= lik i v. tek doz veya yine 3-4 haftada bir 5 gün süreyle günlük infüzyon halinde I5-20mg/m2 dir.
Kombinasyon tedavisi Cisplatin diger antineoplastik ajanlar ile birlikte kullanılabilir.
Metastik testiküler kanserler için Cisplatin, Vinblastin ve Bleomisinli rejim Cisplatin 20mg/m2 i.v. günlük 5 gün süreyle (1-5. günler), 3 kür süreyle 3 haftada bir. Bleomisin sülfat 30 ünite i.v. haftalık (her ftaftanın 2.günü), toptam 12 doz.
Vinblastin sütfat I50-200 mg/kg i.v. haftada iki kez (1. ve 2. günler), 3 haftada bir toplam 4 kür (toplam 8 doz).
Yukarıdaki protokole cevap veren hastalarda idame tedavisine iki yıl süreyle 4 haftada bir Vinblastin 300mg/kg. i.v. ile devam edilir. Cisplatin ileri evredeki veya nüks over tümörlerinin tedavisinde de kullanılmıştır.
Uygulama Yolları
Önemli Not: Aliminyum ile Etkileşim
Cisplatin alilminyum ile etkileşime girerek siyah platinum çökeleği otuşturur. Alüminyum içeren hiçbir i.v. set iğne, enjektör ve kateter kullamılmamalıdır.
1. Tedavi öncesi hidrasyon Cisplatin uygulaması esnasında (ve sonrasında) dilürezi sağlamak için tedavi öncesi hidrasyon gereklidir. Bu hidrasyon ya °/.0.9 sodyum klorür ya da 1/5N salin, % 4 glukoz (%0.18 sodyum klorür) serumlarının birinden iki saat içerisinde 2 litre verilmesi ile sağlanır. Tedavi öncesi hidrasyonun son 30 dakikasında veya hidrasyondan sonra yan koldan damla perfüzyon halinde 37.5 g (375 ml % 10'tuk mannitol) mannitol verilmelidir.
2. Cisplatin infüzyonunun hazırlanması
Cisptatin enjeksiyon (solüsyon) enjeksiyonluk sodyum klorür %0.9 B.P veya glukoz salin solüsyonun gibi uygun bir sulandırıcıdan 2 litreye eklenmelidir.
3. Tedavi
Ön hidrasyonu takiben Cisplatin infüzyonu 1-2 saat içersinde verilmelidir. 6-8 saatten oluşacak daha uzun bir infüzyon süresinin gastrointestinal ve renal toksisitenin etkisini azaltacagı ileri sürülmektedir. Şişe ışık geçirmeyecek şekilde kapatılmalıdır.
4. Tedavi sonrası hiper tansiyon 6-12 saat süre içersinde %0.9 sodyum klorür veya %4 glukoz %0.18 sodyum klorür serumların birinden 2 litre daha verilmesi hedeflenmelidir.