CIPROCAM 400 mg/200 ml IV inf.çöz.içeren flakon Nedir

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ciprocam nedir, Ciprocam ne için kullanılır, Ciprocam ne ilacı, Ciprocam neye yarar, Ciprocam ne işe yarar, Ciprocam neye iyi gelir, Ciprocam kullananlar, Ciprocam kullanımı, Ciprocam uygulama, Ciprocam etkileri, Ciprocam faydaları bilgilerini içerir.

2.CIPROCAM nedir ve ne için kullanılır?

  • CİPROCAM şişe içerisinde piyasaya sunulmaktadır. Her bir şişe 400 mg siprofloksasine eşdeğer 508,8 mg siprofloksasin laktat içerir.
  • CİPROCAM 'un etkin maddesi olan siprofloksasin, florokinolon grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler enfeksiyona neden olan bakterileri öldürmek için kullanılır.
  • CİPROCAM, içerisinde 400 mililitrelik şişelerde bulunur. Şişe içerisindeki çözelti, renksiz ila hafif sarı renkte berrak çözeltidir.
  • CİPROCAM, yetişkinlerde akciğer ve bronş enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzitte, göz enfeksiyonlarında, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarında, genital organların enfeksiyonlarında, mide-bağırsak sistemi ve karın içi enfeksiyonlarda, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, kanda meydana gelen enfeksiyonlarda, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında ya da enfeksiyon riskinin yüksek olduğu bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların bağırsak enfeksiyonlarında kullanılır. CİPROCAM , 1-17 yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P.aerugirıosa adlı bakteriye bağlı akciğer alevlenmesinde kullanılır. Yetişkinlerde ve çocuklarda, solunum yoluyla geçen şarbon ortaya çıkışını azaltmak ve ilerlemesini yavaşlatmak için de kullanılır.