CINVEX 250 mcg/5 ml IV. enjeksiyonluk çözelti içeren 1 flakon Uyarılar

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cinvex uyarılar, Cinvex zararları, Cinvex önlemler, Cinvex riskler, Cinvex yan etkisi, Cinvex alerji, Cinvex alkol, Cinvex hamileler, Cinvex emzirme, Cinvex araç kullanımı, Cinvex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Palonosetron kalın barsak geçiş zamanını arttırabileceğinden, konstipasyon hikayesi olan ya da subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar uygulama sonrası takip edilmelidir.Palonosetron 750 mikrogram kullanımına bağlı, hastane bakımı gerektiren fekal etkili ikikonstipasyon vakası rapor edilmiştir.

Test edilen tüm dozlarda, palonosetron klinik açıdan önemli QTc aralığının uzamasına neden olmamaktadır. Palonosetronun QT/QTc üzerine etkisini kanıtlayan kesin veriler için sağlıklıgönüllülerde spesifik bir QT/QTc çalışması yürütülmüştür (bkz. 5.1 Farmakodinamiközellikler).

Ayrıca, diğer 5-HT3 reseptör antagonistlerinde olduğu gibi, QT aralığı uzaması olan veya QT aralığı uzaması oluşumu eğilimi görülen hastalarda palonosetron kullanılırken dikkatliolunmalıdır. Bu koşullar, kendisinde veya ailesinde QT uzaması geçmişi bulunan hastalan,elektrolit bozuklukları, konjestif kalp yetmezliği, bradiaritmi, iletim bozukluktan bulunanhastalan ve anti-aritmik ajanları ya da QT uzamasına ya da elektrolit anormalliklerine nedenolan diğer tıbbi ürünleri alan hastalan içermektedir. 5-HT3 antagonisti uygulanmadan öncehipokalemi ve hipomagnezemi durumu düzeltilmelidir.

Tek başına veya diğer serotoneıjik ilaçlar [Selektif serotonin gerialım inhibitörleri (SSRI) ve serotonin noradrenalin gerialım inhibitörleri (SNRI) dahil] ile birlikte 5-HT3 antagonisti erikullanımı sonucu serotonin sendromu vakaları bildirilmiştir. Serotonin sendromu gibibelirtiler için hastanın uygun şekilde gözlenmesi önerilir.

CINVEX başka kemoterapi uygulaması ile ilişkili değilse, kemoterapiyi takip eden günlerde bulantı ve kusmayı önlemek ya da tedavi etmek amacıyla kullanılmalıdır.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’den daha az sodyum ihtiva eder, yani esasında “sodyum içermez”.

CINVEX 207.5 mg mannitol içermektedir, ancak bu miktar herhangi bir uyarı gerektirmemektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkileri ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır. Palonosetron, baş dönmesine, uyku hali ya da halsizliğe sebep olduğundan, hastalar araç vemakine kullanırken ya da işletirken dikkatli olmaları konusunda uyarılmalıdır.