CINRYZE 500 IU/5 ml IV enj. için liyofilize toz içeren 2 flakon Dozu

Centurion Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cinryze dozu, Cinryze dozaj, Cinryze doz aşımı, Cinryze uygulama, Cinryze kullanım şekli, Cinryze kullanımı, Cinryze kullanım süresi, Cinryze açmı tokmu, Cinryze nedir, Cinryze ne için kullanılır, Cinryze nasıl kullanılır, Cinryze faydaları, Cinryze etkileri, Cinryze günde kaç kez, Cinryze sabah mı akşam mı, Cinryze fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

CINRYZE tedavisi, HAÖ hastalığı hakkında tecrübeli bir doktor tarafından düzenlenmelidir. Erişkinler:

Anjiyoödem ataklarının tedavisi

• Akut atağın ilk belirti veya bulgusu oluştuğunda 1000 Ünite CINRYZE

• Tedavi başladıktan 60 (altmış) dakika sonra yeterli yanıt alınamayan hastalarda 1000Ünite ikinci doz olarak uygulanabilir.

• Şiddetli ataklarda ve özellikle laringeal ataklarda veya akut atak tedavisinin geçbaşlandığı hastalarda, 1000 ünitelik ikinci doz 60 (altmış) dakika beklenmeksizinuygulanabilir.

Aniivoödem ataklarının rutin önlenmesi

• Anjiyoödem ataklarının rutin olarak önlenmesinde, önerilen başlangıç dozu her 3 veya4 günde bir uygulanan 1000 Ünite CINRYZE’dir. Tedavi zaman aralıkları bireyselyanıta göre ayarlanır. CINRYZE ile düzenli profılaksiye duyulan gereksinim düzenliaralıklarla gözden geçirilmelidir.

Aniivoödem ataklarının prosedür öncesinde önlenmesi

• Tıbbi, cerrahi veya dental bir prosedürden önceki 24 saat içinde 1000 ÜniteCINRYZE.

Pediatrik Popülasvon:

Adölesanlarda doz erişkinlerle aynıdır.

Uygulama şekli:

İntravenöz kullanım içindir.

Uygulamadan önce tıbbi ürünün sulandırılmasına ilişkin talimatlar için bkz. bölüm 6.6. Sulandırılmış ürün dakikada 1 ml’lik bir hızda intravenöz enjeksiyon yoluyla uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu hastalarla ilgili özel bir çalışma yapılmamıştır. Böbrek veya karaciğer bozukluğu olan hastalarda tedavi, rutin önleme ve prosedür öncesi önleme için doz, erişkinlerde kullanılanınaynısıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Adölesanlarda tedavi, rutin önleme ve prosedür öncesi önleme için doz, erişkinlerde kullanılanın aynısıdır.

Adölesans öncesi çocuklarda CINRYZE güvenliliği ve etkililiği henüz belirlenmemiştir. Güncel olarak mevcut veriler bölüm 4.8, 5.1 ve 5.2’de tarif edilmektedir ancak pozolojiye dairhiçbir öneride bulunulamamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Bu hastalarla ilgili özel bir çalışma yapılmamıştır. 65 yaş ve üzeri yaşlı hastalarda tedavi, rutin önleme ve prosedür öncesi önleme için doz erişkinlerde kullanılanın aynısıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Hiçbir doz aşımı olgusu bildirilmemiştir.