CIFLOSIN 500 mg 10 film tablet Nedir

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ciflosin nedir, Ciflosin ne için kullanılır, Ciflosin ne ilacı, Ciflosin neye yarar, Ciflosin ne işe yarar, Ciflosin neye iyi gelir, Ciflosin kullananlar, Ciflosin kullanımı, Ciflosin uygulama, Ciflosin etkileri, Ciflosin faydaları bilgilerini içerir.

2.CIFLOSIN nedir ve ne için kullanılır?

• CİFLOSİN, film kaplı tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir film kaplı tabletin içinde 500 mg etkin madde (sprofloksasin) bulunmaktadır. CİFLOSİN’in etkin maddesi olan siprofloksasin, kinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.

CİFLOSİN, 10 tablet içeren kutu içerisinde kullanıma sunulmuştur.

  • CİFLOSİN, yetişkinlerde solunum yolları enfeksiyonu tedavisinde, orta kulak enfeksiyonlarında, sinüzit tedavisinde, göz enfeksiyonlarında, böbrek ve idrar yolları enfeksiyonlarında, adneksit (dölyatağı ekleri (adneks) olan yumurtalıklar ve tüplerin akut ya da kronik iltihabı), bel soğukluğu (gonore), prostatit dahil genital organların enfeksiyonlarında, sindirim sistemi ve safra yollan enfeksiyonlarında, kann zarı iltihabı (peritonit) gibi karın boşluğu enfeksiyonlarında, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, kanda enfeksiyon bulunması (septisemi) durumunda, bağışıklık sistemi zayıflamış hastaların enfeksiyonlarında, Neisseria meningitidis adlı bakterinin neden olduğu enfeksiyonların önlenmesinde ve enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda ve şarbonda kullanılır.
  • • CİFLOSİN, 1-17 yaş arası çocuklarda ve ergenlerde komplike idrar yolu ve böbrek enfeksiyonlannda 2. ve 3. basamak olarak, kistik fıbrozis adlı hastalığı olanlarda akciğer enfeksiyonlarının tedavisinde ve şarbonda kullanılır.