CIBACEN 10 mg 28 bölünebilir film tablet Kullanımı

Meda Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CIBACEN nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

CİBACEN tedavisi uzun süreli bir tedavidir. Almanız gereken CİBACEN dozunu ve tedavinin süresini doktorunuz size belirtecektir. CİBACEN tek başına veya diğer kan basıncı düşürücü ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Benazeprilin ani kesilmesinin kan basıncında ani yükselmelere neden olması beklenmez. Yüksek kan basıncı tedavisi için:

Diüretik almayan hastalarda tavsiye edilen başlangıç dozu günde 1 tablettir. Dozaj kan basıncı cevabına göre, genellikle 1-2 hafta aralıklarla ayarlanır ve 2 tablete çıkılabilir. Bazı hastalarda doz aralığının sonuna doğru kan basıncı düşürücü etkide azalma olabilir. Böyle hastalarda toplam günlük doz sabah ve akşam olmak üzere iki eşii doza bölünür.

İzin verilen maksimum günlük doz, 4 adet CİBACEN 10 mg Tablet'tir.

Kalp yetmezliği tedavisi için:

Başlangıç dozu günde bir defa 1/2 tablettir. Kan basıncında önemli bir düşme riski nedeniyle, ilk defa CİBACEN alıyorsanız ilk dozdan sonra kan basıncında ani düşmeye bağlı olarak baş dönmesi benzeri belirtiler yaşarsanız gözlem altında tutulmanız gerekebilir. Kalp yetmezliği belirtilerinde yeterli bir iyileşme görülmeyen hastalarda, istenmeyen yan etkiler görülmediği takdirde. 2-4 hafta sonra CİBACEN'in dozu yükseltilebilir. Rahatsızlığınızın ilaca verdiği cevaba göre, uygun aralıklarla, ilacın dozunu günde bir defa 1 tablete veya günde bir defa 2 tablete yükseltmeniz söylenebilir.

Genellikle günde bir defa alman dozlar etkilidir. Bazı hastalar, sabah ve akşam günde iki doz uygulanmasına daha iyi cevap verebilirler.

Uygulama yolu ve metodu

CİBACEN. ağız yolundan kullanım içindir, yemeklerden önce, yemek sırasında veya sonrasında bir miktar su ile alınız, tabletleri çiğnemeyiniz.

CİBACEN'in çocuklarda güvenliliği ve etkililiği tespit edilmemiştir. Bu nedenle kullanımı önerilmez.

Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) kullanımı:

Hipertansiyondaki başlangıç dozu genellikle günde tek doz olarak 5 mg olup doktorunuzun gerekli görmesi halinde 10 mg'a kadar artırılabilir.

Özel kullanım durumları

CİBACEN tedavisine başlanmadan 2-3 gün önce diüretik ilacı kesmelisiniz. Eğer kan basıncı CİBACEN ile yeterince kontrol altına alınamaz ise tedavinize daha sonra diüretik eklenebilir.

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonlarınız değerlendirildikten sonra yetmezliğin ağırlığına göre tedavinizin ayarlanması gerekebilir. Hafif ve orta derece yetmezlik durumunuz var ise normal dozlarda tedaviye devam belirtilecektir. Eğer şiddetli böbrek yetmezliğiniz var ise doktorunuz günde 1/2 tablet CİBACEN gibi düşük dozla başlamanızı söyleyecektir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer sirozunda CİBACEN'in vücuttaki durumu değişmetnektedir. Doz ayarlanmasına gerek olmayacaktır.

Eğer CİBACEN'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise, doktorunuz ve eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CIBACEN kullanırsanız

CİBACEN'den kullanmamı gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CIBACEN kullanırsanız

CIBACEN'i kullanmayı unuttuysanız

Eğer CİBACEN almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alınız ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız. Unuttuğunuzu farkettiğinizde, sonraki doz saatine yaklaştıysanız, o zaman unuttuğunuz dozu atlayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

CIBACEN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

CİBACEN'i doktorunuz söylemediği sürece kullanmayı bırakmayınız.