CHORIOMON 2000 IU IM/SC enjeksiyon için liyofilize toz içeren 1 flakon Kullanımı

IBSA Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CHORIOMON nasıl kullanılır ?

CHORIOMON’u daima doktorunuzun belirlediği miktarda ve tam olarak tarif edildiği şekilde uygulayınız. Emin değilseniz doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

CHORIOMON genellikle doktorunuz veya uygun bir şekilde eğitilmiş personel tarafından uygulanacaktır. İlacın tarafınızca hazırlanacak ve deri altına uygulanacak olması durumunda, lütfen doktorunuzdan konuyla ilgili yeterli bilgi aldığınızdan emin olunuz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

İlacınızın dozu, tedaviye başlamadan önce ve sonra yapılan testlerin sonuçlarına göre doktorunuzca belirlenecektir.

Uygulama yolu ve metodu

CHORIOMON deri altına veya kas içine uygulanmalıdır. Damar içine uygulanmamalıdır. CHORIOMON ağızdan alınmamalıdır.

İlk uygulama doktorunuzun gözetimi altında yapılmalıdır. Daha sonraki uygulamalar için doktorunuz ilacınızı nasıl kullanacağınızı detaylı olarak anlatacaktır. Enjeksiyonluk çözelti karton kutu içerisinde yer alan çözücü yardımıyla flakondaki tozun çözülmesi ile elde edilir.

Hazırlanan çözelti bekletilmeden hemen kullanılmalıdır.

Enjeksiyonluk çözeltinin hazırlanması:

1 - CHORIOMON içeren flakonun alüminyum mührünü çıkarın ve kauçuk tıpayı alkollü pamukla temizleyin.

2-    Çözücü içeren enjektörü elinize alın. İğneyi kauçuk tıpadan geçirerek flakona sokun ve bütün çözücüyü (ve bir miktar havayı) flakona yavaş yavaş enjekte edin. Flakondaki toz tamamen çözünene kadar bekleyin.

3-    Toz çözüldükten sonra (genellikle toz hemen çözünür), iğne henüz içindeyken flakonu baş aşağı çevirin. İğnenin ucu kauçuk tıpanın yüzeyine (yani baş aşağı çevrilmiş flakonun en dibine) yakınlaşana kadar, yavaş yavaş iğneyi geri çekin. Flakondaki çözeltiyi yavaş yavaş şırıngaya çekin. Bütün çözeltiyi aldığınızdan emin olun.

Subkutan uygulama:

Çalışma iğnesini şırıngadan ayırın ve parmağınıza batmasını önlemek için flakon içinde bırakın. Şırıngaya yeni bir iğne (subkutan tip) takın.

Şırıngayı iğne ucu yukarıya gelecek şekilde dik tutarak, hava kabarcıklarının üste birikmesi için şırıngaya hafifçe vurun. Hava kabarcıklarını dışarı atmak için pistonu hafifçe ittirin. İğnenin ucunda çözelti damlası belirdiğinde söz konusu hava atılmış olacaktır.

Enjektördeki CHORIOMON miktarını doktorunuzun size belirttiği şekilde ayarlayın.

Doktorunuz ya da sağlık ekibi size CHORIOMON’u nereye (öm: karın, uyluklar) enjekte edebileceğiniz ile ilgili bilgi vermiş olmalıdır.

Enjeksiyon için seçilen alanı alkollü pamukla silin. Deriyi parmak uçlarınızla kıstırın ve iğneyi 45-90 derecelik açı ile kıstırdığınız deriye batırın. Pistonu ağır ağır ittirerek enjektör içindeki tüm çözeltiyi enjekte edin.

İğneyi hızlıca geri çekin ve enjeksiyon yerini alkollü pamukla silin. Enjeksiyon yerini ovmayın, aksi halde enjeksiyon yerinde morarma oluşabilir.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Ergenlik öncesi çocuklarda aşırı uygulanımı erken ergenlik ve büyümenin durmasına kadar varabilen ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle çocuklarda dikkatle kullanılmalıdır.

Yaşlılarda kullanımı

CHORIOMON’un yaşlılarda kullanımı yoktur.

Özel kullanım durumları

Özel kullanımı yoktur.

Eğer CHORIOMON ’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CHORIOMON kullanırsanız

CHORIOMON ’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

CHORIOMON'i kullanmayı unuttuysanız

CHORIOMON’ u kullanmayı unutursanız doktorunuza başvurunuz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

CHORIOMON ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler