CHOLVAST 20 mg 90 film tablet Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cholvast nedir, Cholvast ne için kullanılır, Cholvast ne ilacı, Cholvast neye yarar, Cholvast ne işe yarar, Cholvast neye iyi gelir, Cholvast kullananlar, Cholvast kullanımı, Cholvast uygulama, Cholvast etkileri, Cholvast faydaları bilgilerini içerir.

2.CHOLVAST nedir ve ne için kullanılır?

Her bir film kaplı tablet, 20 mg atorvastatine eşdeğer atorvastatin kalsiyum ve boyar madde olarak titanyum dioksit içeren 30 ve 90 tabletlik blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

CHOLVAST beyaz, yuvarlak, bikonveks, bir yüzü çentikli, film kaplı tablettir.

CHOLVAST statinler olarak da bilinen lipid (yağ) düzenleyiciler isimli ilaç grubuna aittir.

Kolesterol ve trigliserid olarak bilinen yağ kökenli maddelerin düşürülmesinde kullanılır. Normal büyüme süreci için gerekli olan kolesterol doğal olarak oluşan bir maddedir. Ancak kandaki kolesterol çok arttığında, kan damarlarının duvarlarında depolanarak damarların daralmasına ve sonuçta tıkanmasına yol açabilir. Bu da kalp hastalığının en yaygın sebeplerinden biridir. Yüksek kolesterol seviyelerinin kalp hastalığı riskini arttırdığı kabul edilmektedir.

CHOLVAST, tek başına az yağlı diyet veya yaşam stil değişiklikleri başarısız olduğunda kandaki kolesterol ve trigliseridler olarak bilinen lipidleri düşürmek için kullanılır. Kolesterol seviyeleriniz normal olmasına rağmen; eğer kalp hastalığı için artmış riskiniz varsa, CHOLVAST bu riskin azaltılması için de kullanılabilir. Tedavi sırasında standart kolesterol düşürücü diyete devam etmelisiniz.