CETROTIDE 0.25 mg 1 flakon Nedir

Serono Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cetrotide nedir, Cetrotide ne için kullanılır, Cetrotide ne ilacı, Cetrotide neye yarar, Cetrotide ne işe yarar, Cetrotide neye iyi gelir, Cetrotide kullananlar, Cetrotide kullanımı, Cetrotide uygulama, Cetrotide etkileri, Cetrotide faydaları bilgilerini içerir.

2.CETROTIDE nedir ve ne için kullanılır?

CETROTIDE 0,25 mg enjeksiyonluk çözelti için toz'dur. 1 ve 7 flakonluk ambalajlarda mevcuttur. İlave olarak ambalaj içinde;

• Flakondaki tozu çözmek ve parenteral kullanım için çözücü (enjeksiyonluk su) içeren bir kullanıma hazır şırınga

• Flakonun içine suyu enjekte etmek ve flakondan çözeltiyi çekmek için sarı işaretli bir enjeksiyon iğnesi

• Solusyonu enjekte etmek için gri işaretli bir enjeksiyon iğnesi

• Temizlik amaçlı iki alkollu pamuk

CETROTIDE, luteinizan hormonu salgılatan hormon (LHRH) denilen doğal hormonun etkilerini engeller. LHRH, adet döneminde yumurtlamayı artıran, luteinizan hormon (LH) denilen bir diğer hormonun salgılanmasını düzenler. Döllenme için sadece olgun yumurta hücreleri uygun olduğundan, yumurtalıkların uyarısı tedavisi sırasında oluşabilecek erken yumurtlamayı engellemek amacı ile CETROTIDE kullanılır.

Tedavi edici (terapötik) endikasyonları

CETROTIDE kontrollu yumurtalık uyarısını takiben, oosit toplanması ve yardımla üreme teknolojileri uygulanan hastalarda tam olgunlaşmamış yumurtlamayı engellemek için kullanılır.

Klinik çalışmalarda CETROTIDE insan menopozal gonadotropini (HMG) ile birlikte kullanılmıştır. Bununla beraber, pazarlama sonrası diğer bir hormon olan rekombinant folikül uyarıcı hormon (FSH) ile sınırlı sayıda kullanımı sonucunda benzer etkiler görülmüştür.