CERTICAN 0.25 mg 60 suda çözünür tablet Farmasötik Özellikleri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.   FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

• Butilhidroksitoluen(E321),

• Laktoz monohidrat

• Hipromelloz

• Magnezyum stearat

• Kolloidal susuz silika/kolloidal silikon dioksit

• Krospovidon

6.2. Geçimsizlikler

Geçerli değildir

6.3. Raf ömrü

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

30°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" ve "Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği"ne uygun olarak imha edilmelidir.

Kullanma talimatı

Çözünebilir tabletler

10 mililitrelik oral enjektörle kullanım: CERTICAN çözünebilir tabletleri bir enjektöre koyun. 10 mililitrelik bir enjektör içerisinde çözündürülebilecek en fazla CERTICAN miktarı, 1.25 miligramdır. 5ml işaretine kadar su ilave edin. Yavaş yavaş çalkalayarak 90 saniye bekleyin. Çözünme tamamlandıktan sonra enjektörü doğrudan ağzınıza boşaltın. Enjektöre 5 ml daha su koyun ve bunu da ağzınıza boşaltın. Daha sonra 10-100 ml arasında değişen miktarlarda su veya şekerli su için.

Plastik bardakla kullanım: CERTICAN çözünebilir tabletleri plastik bir bardak içerisindeki yaklaşık 25 ml suyun içerisine koyun. Bu miktar suda çözündürebileceğiniz CERTICAN miktarı en fazla 1.5 miligramdır. Tabletlerin erimesi için 2 dakika bekleyin ve içmeden önce hafifçe karıştırın. Bardağı 25 ml suyla durulayın ve bu suyu tamamen için.

Nazogastrik tüp aracılığıyla kullanım: CERTICAN çözünebilir tabletleri, 10 ml su içeren bir laboratuvar kabı içerisine koyun, yavaş yavaş karıştırarak 90 saniye bekleyin. Hazırlanan dispersiyonu bir enjektöre koyun ve yavaş yavaş (40 saniyede) nazogastrik tüpe enjekte edin. Kabı (ve enjektörü) 3 defa 5 ml suyla yıkayın ve bu suyu nazogastrik tüpe enjekte edin. Son olarak da nazogastrik tüpü, 10 ml suyla yıkayın. Nazogastrik tüpe, CERTICAN verildikten sonra en az 30 dakika boyunca klamp konulmalıdır.

Eğer nazogastrik tüpten aynı zamanda mikroemülsiyon için siklosporin de verilecekse bu, CERTICAN’dan önce verilmelidir. 2 ilacın karışmaması gerekir.