CEREZYME 200 U infüzyonluk konsantre çözelti için toz içeren 1 flakon Uyarılar

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cerezyme uyarılar, Cerezyme zararları, Cerezyme önlemler, Cerezyme riskler, Cerezyme yan etkisi, Cerezyme alerji, Cerezyme alkol, Cerezyme hamileler, Cerezyme emzirme, Cerezyme araç kullanımı, Cerezyme fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Asın Duyarlılık:

Eldeki veriler, ELİSA yöntemi ile yapılan taramalar sonucunda, tedavi gören hastalann yaklaşık % 15’inde tedavinin birinci yılı sonunda imigluseraza karşı immünglobulin G (IgG) antikorunun geliştiğini göstermektedir. IgG antikorlannın oluştuğu hastalarda antikorlar, çoğunlukla tedavinin ilk 6 ayı içerisinde gelişirken bu antikorlann 12. aydan sonra ender olarak geliştiği gözlenmiştir. Tedavi yanıtının azaldığına dair şüphelenilen hastalann imigluseraza karşı IgG antikor gelişimi açısından düzenli aralıklarla takip edilmeleri önerilmektedir.

İmigluseraza karşı antikor geliştiren hastalarda, aşırı duyarlılık reaksiyonlannın gelişme riski daha fazladır (Bakınız Bölüm. 4.8. İstenmeyen Etkiler). Aşın duyarlılığı düşündüren reaksiyon gelişen hastaların, imigluseraz antikorları açısından teste tabi tutulması önerilmektedir. Diğer intravenöz protein ürünlerinde olduğu gibi, şiddetli, alerjik-tipte aşırı duyarlılık reaksiyonlar gelişebilir. Eğer böyle bir reaksiyon gelişirse, Cerezyme infüzyonunun derhal kesilmesi önerilmektedir ve uygun tıbbi tedaviye başlanmalıdır. Acil tedavi için güncel tıbbi standartlar dikkate alınmalıdır.

Ceredase’a (algluseraza) karşı aşın duyarlılık semptomları gözlenen veya antikor geliştirmiş olan hastalara imigluseraz ile tedavi edilirken dikkat edilmelidirler.

Yardımcı maddeler

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makina kullanma üzerine herhangi bir etkisi yoktur veya ihmal edilebilir düzeydedir.