CEREZYME 200 U infüzyonluk konsantre çözelti için toz içeren 1 flakon Kullanımı

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.CEREZYME nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

CEREZYME damar içine serum ile birlikte verilir (intravenöz infuzyon)

Ürün toz halindedir ve kullanmadan önce steril su ile karıştırılır.

Tedavi, Gaucher hastalığının tedavisi hakkında bilgisi olan doktorlar tarafından takip edilmelidir. Belirli kriterleri karşıladığınız taktirde doktorunuz evde tedavi önerebilir. Evde tedavi edilmek istiyorsanız lütfen doktorunuz ile iletişime geçiniz.

İlacınızın dozu size özeldir. Doktorunuz hastalığınızın şiddetine göre dozunuzu değiştirebilir. Önerilen doz vücut ağırlığınıza göre iki haftada bir kez verilen 60 U/kg'dır.

Doktorunuz tedaviye cevabınızı yakından takip edecek ve dozu artırarak veya azaltarak şikayetlerinizin en iyi şekilde kontrol altına alınmasını sağlayacaktır.

Sizin için en uygun dozu belirledikten sonra 6 veya 12 ayda bir tedaviye cevabınızı kontrol ederek uygun dozu kullanıp kullanmadığınızı takip etmeye devam edecektir.

Cerezyme’ın kronik nöropatik Gaucher hastalığı olanlarda beyinle ilgili belirtiler üzerine etkisi ile ilgili bilgi yoktur ve bu nedenle belli bir doz rejimi önerilmemektedir.

ICGG Gaucher Kayıtlan

Hekiminize hastalık bilgileriniz hakkında “ICGG Gaucher Kayıtlarf’na kayıt olabileceğinizi talep edebilirsiniz. Bu kaydın amacı Gaucher hastalığının daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve Cerezyme gibi enzim tedavisinin sonuçlannı kontrol etmektir. Kişisel bilgileriniz saklı tutulacak ve hiç kimsenin sizin hakkınızda bilgisi olmayacaktır.

Kullanmanız gerekenden daha fazla CEREZYME kullanırsanız

CEREZYME ile doz aşımı vakası gözlenmemiştir.

CEREZYME'i kullanmayı unuttuysanız

Eğer bir dozu kaçırdı iseniz lütfen doktorunuza danışınız.

Eğer Cerezyme ’ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile komşunuz.

Bu ürün hakkında daha fazla bilgi için lütfen doktor veya eczacınızla temasa geçiniz.