CERAZETTE 75 MIKROGRAM 28 film tablet Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cerazette etkileşimi, Cerazette etken madde, Cerazette yardımcı maddeler, Cerazette alkol, Cerazette etkileşim, Cerazette kullananlar, Cerazette dozu, Cerazette kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Oral kontraseptifler ve diğer ilaçlar arasındaki etkileşimler, ara kanamalan ve/veya kontraseptif başansızlığı ile sonuçlanabilir. Aşağıdaki etkileşimler, literatürde bildirilmiş etkileşimlerdir (çoğunlukla kombine kontraseptifler ile, ama zaman zaman da sadece progestogen içeren kontraseptifler ile).

Karaciğer metabolizması: Mikrozomal enzimleri indükleyen ilaçlar ile etkileşimler olabilir ve seks hormonlanmn (örn. hidantoinler (öm. fenitoin), barbitüratlar (örn. fenobarbital), pirimidon, karbamazepin, rifampisin, ve muhtemelen okskarbazepin, rifabutin, topiramat, felbamat, ritonavir, nelfinavir, griseofulvin ve St. John bitkisi (Hypericum perforatum) içeren ürünler) klerensinde artışla sonuçlanabilir.

Maksimum enzim indüksiyonu 2-3 hafta görülmez ancak daha sonra, ilaç tedavisinin bırakılmasının ardından en az 4 hafta devam edebilir. Bu tıbbi ürünlerden herhangi biriyle tedavi edilen kadınlar CERAZETTE’e ilave olarak geçici bir bariyer yöntemi kullanmalıdır. Mikrozomal enzimi indükleyen ilaçlarda, bariyer yöntemi eş zamanlı ilaç uygulanan dönemde ve bu ilaçlar bırakıldıktan sonra 28 gün kullanılmalıdır. Karaciğer enzimlerini indükleyen ilaçlar ile uzun dönemli tedavi görmekte olan kadınlarda, hormonal olmayan bir kontrasepsiyon yöntemi düşünülmelidir.

Medikal karbon ile tedavi sırasında, tabletin içindeki steroidin emilimi ve dolayısıyla kontraseptif etkinlik azalabilir. Böyle bir durumda, bölüm 4.2’de verildiği şekilde, unutulan tabletlere ilişkin tavsiyeler geçerlidir.

Oral kontraseptifler başka ilaçlann metabolizmalannı etkileyebilir. Bunun sonucunda plazma ve doku konsantrasyonlan yükselebilir (örn. siklosporin) ya da azalabilir.

Not: Potansiyel etkileşimlerin belirlenmesi için, eşzamanlı alman ilaçlann ürün bilgilerine başvurulmalıdır.

Laboratuvar testleri: