CERACARD PLUS 160 /12.5 mg 28 film kaplı tablet Dozu

Aset Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ceracard Plus dozu, Ceracard Plus dozaj, Ceracard Plus doz aşımı, Ceracard Plus uygulama, Ceracard Plus kullanım şekli, Ceracard Plus kullanımı, Ceracard Plus kullanım süresi, Ceracard Plus açmı tokmu, Ceracard Plus nedir, Ceracard Plus ne için kullanılır, Ceracard Plus nasıl kullanılır, Ceracard Plus faydaları, Ceracard Plus etkileri, Ceracard Plus günde kaç kez, Ceracard Plus sabah mı akşam mı, Ceracard Plus fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen CERACARD PLUS dozu, günde 1 film tablettir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Klinik olarak uygun olduğunda 80 mg valsartan /12.5 mg hidroklorotiyazid veya 160 mg valsartan/12.5 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Gerektiğinde 160 mg valsartan/25 mg hidroklorotiyazid kullanılabilir. Maksimal antihipertansif etki, 2-4 hafta içerisinde görülür.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon: Valsartan/hidroklorotiyazid kombinasyonunun çocuklardaki güvenliliği ve etkililiği gösterilmemiştir.

Doz aşımı ve tedavisi

Valsartan/hidroklorotiyazid kombinasyonu ile doz aşımı konusunda herhangi bir deneyim olmamakla birlikte, bu gibi vakalarda beklenecek başlıca belirti bilinç bulanıklığı, dolaşım kollapsı ve/veya şoka yol açabilen belirgin hipotansiyondur. Eğer hasta ilacı yeni almışsa kusturulmalıdır. Aksi takdirde intravenöz yoldan serum fizyolojik infüzyonu uygulanır. Valsartan plazma proteinlerine güçlü bir şekilde bağlandığından, hemodiyaliz yoluyla vücuttan uzaklaştırılamaz, hidroklorotiyazid ise diyalizle vücuttan uzaklaştırılabilir.