CEPHIX 400 mg 5 film tablet Nedir

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cephix nedir, Cephix ne için kullanılır, Cephix ne ilacı, Cephix neye yarar, Cephix ne işe yarar, Cephix neye iyi gelir, Cephix kullananlar, Cephix kullanımı, Cephix uygulama, Cephix etkileri, Cephix faydaları bilgilerini içerir.

2.CEPHIX nedir ve ne için kullanılır?

400 mg sefiksim içeren CEPHİX film kaplı tabletler, PVC folyo / alu blister ambalajlarda ve kullanma talimatının da içerisinde yer aldığı karton kutuda takdim edilmektedir.

Sefiksim, sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Antibiyotikler, enfeksiyonlara sebep olan bakterileri öldürmek için kullanılmaktadır. CEPHİX, aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

Üst solunum yolları enfeksiyonları: Orta kulak iltihabı (otitis media), boğaz enfeksiyonu (farenjit), bademcik iltihabı (tonsilit), gırtlak iltihabı (larenjit) ve diğer antibiyotiklere dirençli olduğu şüpheli veya bilinen diğer organizmaların neden olduğu üst solunum yolları enfeksiyonları.

Alt solunum yolları enfeksiyonu: Soluk borusu ve bronşların iltihaplanması ( bronşit ), bronşsal tüplerde meydana gelen iltihaplanma (bronşiolit ), zatürree (pnömoni).

İdrar yolları enfeksiyonu: Mesane iltihabı (sistit), mesane ve üretra iltihabı (sisto-üretrit), böbrek iltihapları(piyelonefrit), belsoğukluğu (gonore).