CEMPES 600 mg 10 film kaplı tablet Dozu

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cempes dozu, Cempes dozaj, Cempes doz aşımı, Cempes uygulama, Cempes kullanım şekli, Cempes kullanımı, Cempes kullanım süresi, Cempes açmı tokmu, Cempes nedir, Cempes ne için kullanılır, Cempes nasıl kullanılır, Cempes faydaları, Cempes etkileri, Cempes günde kaç kez, Cempes sabah mı akşam mı, Cempes fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde ve 13 yaş ve üstü çocuklarda tavsiye edilen doz ve tedavi süreleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Tüm enfeksiyonlarda toplam günlük sefdinir dozu 600 mg’dır.

Günde tek doz 10 gün kullanım, BID kullanım kadar etkilidir.

Pnömoni veya deri enfeksiyonlarında günde iki kez uygulanmalıdır.

Uygulama şekli:

Oral kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Kreatin klerensi <30 mL/dak olan yetişkin hastalara günde bir defa 300 mg film kaplı tablet verilmelidir.

Ayaktan tedavi edilen hastalarda kreatin klerensini (KLk,) ölçmek zordur. Aşağıdaki formül yetişkin hastalarda kreatin klerensini (KLk,) ölçmek için kullanılabilir. Hesaplamaların geçerliolabilmesi için serum kreatin seviyeleri böbrek fonksiyonun kararlı durumunu yansıtmalıdır.Erkek hastalarda;

Kreatin Klerensi= vücut ağırlığı (kg) x (140-yaş)

72 x serum kreatinin (mg/dL)

Kadın hastalarda yukarıdaki formüle göre bulunan değer 0.85 ile çarpılmalıdır.

Kronik hemodiyaliz hastalarına tavsiye edilen başlangıç dozu birer gün ara ile 300 mg’dır. Her hemodiyalizden sonra hastalara sefdinirin 300 mg’ı verilmelidir. İzleyen dozlar birer gün ara ile300 mg uygulanmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Sefdinirin büyük bir bölümü metabolize edilmeden böbrekler yoluyla atıldığından ve önemli sayılacak derecede metabolize olmadığından, karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışmayürütülmemiştir. Bu hasta popülasyonunda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

6 ayın altındaki çocuklarda sefdinirin etkililiği ve güvenliliği kanıtlanmamıştır. 6 ay-12 yaş arasındaki çocuklarda uygun olan doz ve farmasötik dozaj şekillerinin kullanılması önerilir.Vücut ağırlığı 43 kg ve üzerindeki veya 12 yaşından büyük çocuklar, maksimum günlük sefdinirdozu olan 600 mg’ı alabilirler.

Geriyatrik popülasyon:

Böbrek bozukluğu olmayan yaşlı hastalarda doz ayarlaması yapılmasına gerek yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Sefdinirin insanlarda fazla kullanımı ve tedavisi ile ilgili veriler mevcut değildir. Akut rodent toksisite çalışmalarında tek doz 5600 mg/kg yan etki oluşturmamıştır. Diğer P-laktamantibiyotiklerinin fazla kullanımı ile kusma, mide bulantısı, epigastrik rahatsızlık, ishal ve zihinkarışıklığı gibi toksik belirtiler ve semptomlar görülmektedir. Hemodiyaliz, böbrek rahatsızlığıolan bireylerde sefdiniri vücuttan hemen attığından ciddi zehirlenme olaylarınıngörülmemesinde yardımcı olmaktadır.