CELEBREX 100 mg 20 kapsül Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Celebrex nedir, Celebrex ne için kullanılır, Celebrex ne ilacı, Celebrex neye yarar, Celebrex ne işe yarar, Celebrex neye iyi gelir, Celebrex kullananlar, Celebrex kullanımı, Celebrex uygulama, Celebrex etkileri, Celebrex faydaları bilgilerini içerir.

2.CELEBREX nedir ve ne için kullanılır?

CELEBREX, selekoksib etkin maddesi içeren kapsül formunda bir ilaçtır. 20 kapsüllük blister ambalajlarda satılmaktadır.

CELEBREX, nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİI) olarak adlandınlan bir ilaç grubunun, COX-2 inhibitörleri olarak bilinen alt grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuz, ağrı ve inflamasyonun (iltihap) ortaya çıkmasında rol oynayan prostaglandin adı verilen bir grup kimyasal madde üretmektedir. Eklemlerde ağrı, şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan devamlı (kronik) bir hastalık olan romatoid artrit ve eklemlerin aşınması sonucu ortaya çıkan ve halk arasında kireçlenme olarak da bilinen osteoartrit gibi hastalıklarda, vücudunuz normalden daha fazla prostaglandin üretmektedir.

CELEBREX, prostaglandinlerin üretimini azaltarak ve bu şekilde ağrı ve iltihabın da azalmasını sağlayarak etki gösterir.

CELEBREX, eklemlerde ağrı, şişlik ve şekil bozukluğuna neden olan devamlı (kronik) bir hastalık olan romatoid artrit, eklemlerin aşınması sonucu ortaya çıkan ve halk arasında kireçlenme olarak da bilinen osteoartrit ve sıklıkla bel, sırt ve boyun bölgelerini etkileyen ve buralarda ağrı, hareket kısıtlılığı ve şekil bozukluğuna (kamburluk) neden olabilen bir hastalık olan ankilozan spondilitin belirti ve bulgularının hafifletilmesi için kullanılır. Ayrıca akut kas iskelet sistemi ağrıları, ameliyat sonrası ağrılar (post operatif ağrılar) ve adet sancısının giderilmesinde de etkilidir.