CEFTINEX 300 mg 20 film kaplı tablet Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ceftinex dozu, Ceftinex dozaj, Ceftinex doz aşımı, Ceftinex uygulama, Ceftinex kullanım şekli, Ceftinex kullanımı, Ceftinex kullanım süresi, Ceftinex açmı tokmu, Ceftinex nedir, Ceftinex ne için kullanılır, Ceftinex nasıl kullanılır, Ceftinex faydaları, Ceftinex etkileri, Ceftinex günde kaç kez, Ceftinex sabah mı akşam mı, Ceftinex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

13 yaş ve üzeri yetişkinler ve adolesanlarda önerilen doz ve tedavi süresi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir; tüm enfeksiyonlar için toplam günlük doz 600 mg’dır. 10 gün boyunca günde tekdoz uygulama günde iki kez uygulama ile eşit etkinliktedir. Deri enfeksiyonları veya pnömonidetek doz uygulama çalışılmadığından CEFTİNEX bu enfeksiyonlarda günde iki kezuygulanmalıdır.

13 Yaş ve Üzeri Yetişkinler ve Adolesan

ar

Uygulama şekli:

CEFTİNEX yemeklerden bağımsız olarak kullanılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Kreatinin klerensi 30 mL/dak.’dan düşük olan yetişkin hastalarda sefdinir dozu günde tek doz 300 mg olmalıdır.

Hemodiyaliz sefdiniri vücuttan uzaklaştırır. Kronik hemodiyaliz hastalarında önerilen başlangıç dozu iki günde bir 300 mg’dır. Hemodiyaliz uygulaması bittikten sonra 300 mg uygulanmalıdır.İzleyen dozlar iki günde bir 300 mg veya olmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Sefdinirin büyük bir bölümü metabolize edilmeden böbrekler yoluyla atıldığından ve önemli sayılacak derecede metabolize olmadığından, karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışmayürütülmemiştir. Bu hasta popülasyonunda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

6 ayın altındaki çocuklarda sefdinirin etkililiği ve güvenliliği kanıtlanmamıştır. 6 ay-12 yaş arasındaki çocuklarda uygun olan doz ve farmasötik dozaj şekillerinin kullanılması önerilir.Vücut ağırlığı 43 kg ve üzerindeki veya 12 yaşından büyük çocuklar, maksimum günlük sefdinirdozu olan 600 mg’ı alabilirler.

Geriyatrik popülasyon:

Böbrek fonksiyon bozukluğu olmayan yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir.

CEFTİNEX, sefalosporin grubu antibiyotiklere karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda sefdinirin doz aşımı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır. Diğer beta-laktam antibiyotiklerin doz aşımını takiben görülen belirtiler bulantı, kusma, epigastrik ağrı, diyare vekonvulsiyonlardır. Hemodiyaliz ile sefdinir vücuttan uzaklaştırılır.