CEFAKS 750 mg IM enj. toz içeren flakon Endikasyonları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cefaks endikasyonları, Cefaks tedavisi, Cefaks ne işe yarar, Cefaks neye yarar, Cefaks ne için kullanılır, Cefaks nedir, Cefaks faydaları, Cefaks ne ilacı, Cefaks ne zaman kullanılır, Cefaks kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Sefuroksim, antibiyotiğe hassas mikroorganizmaların meydana getirdiği enfeksiyonlarda etkilidir. Bu enfeksiyonların başlıcaları şunlardır:

Alt solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Klebsiella türleri, Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlan), Streptococcus pyogenes ve Escherichia coli’nin neden olduğu pnömonilerde,akut ve kronik bronşitlerde, enfekte bronşektazilerde, akciğer absesi ve postoperatif göğüs enfeksiyonlannda.

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrhalis ve Haemophilus influenzae kaynaklı otitis media, Staphylococcus aureus kaynaklı sinüzitte. Üriner sistem enfeksiyonları: Escherichia coli ve Klebsiella türlerinin neden olduğu akut ve kronik piyolonefrit, asemptomatik bakteriüri ve sistitte.

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlan), Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella türleri, Enterobacter türlerinin neden olduğu selülit, erizipel, peritonit ve yara enfeksiyonlarında,

Septisemi: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında),

Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlan), Streptococcus pneumoniae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil) ve Klebsiella türlerinin neden olduğu,

Menenjit: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında), Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil), Neisseria meningitidis, Staphylococcus aureus’un (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlan) neden olduğu,

Gonore: Erkeklerde ve kadınlardaki Neisseria gonorrlıoeae’n\n (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar) neden olduğu akut ve komplike olmayan yaygın gonokokal enfeksiyonlarda,

Kemik ve eklem enfeksiyonları: Staphylococcus aureus’un (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlan) neden olduğu osteomiyelit, septik artrit gibi hastalıkların tedavisinde endikedir.

Doğum ve jinekolojik enfeksiyonlar: Pelvik enflamatuar hastalık.

Profilaksi: Enfeksiyonlardan ileri gelen risk artışı olduğunda ve abdominal, pelvik, ortopedik, kardiyak, pulmoner, özofajiyal ve vasküler ameliyatlarda profilaktik olarak uygulanabilir. Özellikle kolon ameliyatlannda ve jinekolojik ameliyatlarda profilaksi için CEFAKS enjektabl genellikle tek başına etkilidir. Ancak uygun görüldüğünde bir aminoglikozid antibiyotik ile veya metronidazol ile kombine edilerek de (oral, supozituar veya parenteral) kullanılabilir.