CEDAX 36 mg/ml oral sus. için toz 60 ml {Schering-plough} Uyarılar

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cedax uyarılar, Cedax zararları, Cedax önlemler, Cedax riskler, Cedax yan etkisi, Cedax alerji, Cedax alkol, Cedax hamileler, Cedax emzirme, Cedax araç kullanımı, Cedax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Böbrek yetmezliği olan hastalarda ve aynı zamanda diyalize giren hastalarda CEDAX dozunun ayarlanması gerekebilir. CEDAX diyaliz yoluyla kolayca uzaklaştırılabilir.

Diyaliz hastaları dikkatle izlenmeli ve bu hastalara CEDAX, diyalizin hemen sonrasında verilmelidir.

CEDAX, öyküsünde komplike gastrointestinal hastalık, özellikle kronik koliti bulunan hastalara dikkatle reçete edilmelidir.

Sefalosporin antibiyotikleri, penisilinlere karşı allerjisi olduğu bilinen ya da bundan kuşkulanılan hastalara son derecede büyük bir dikkatle uygulanmalıdır. Penisiline karşı allerjisi olduğu belgelenmiş hastaların yaklaşık %5’i, sefalosporinlere karşı çarpaz reaktivite gösterirler. Hem penisilin hem de sefalosporin alan bireylerde de ciddi akut hipersensitivite reaksiyonları (anaflaksi) bildirilmiştir ve anaflaksi ile birlikte çapraz hiperreaktivite oluşabileceği bilinmektedir. Eğer, CEDAX’a karşı bir allerjik reaksiyon gelişir ise, uygulamaya son verilir ve uygun tedaviler başlatılır. Şiddetli anaflaksi, klinik olarak belirtildiği şekilde, uygun bir acil tedaviyi gerektirir.

CEDAX ve diğer geniş spektrumlu antibiyotikler ile tedavi sırasında, intestinal florada oluşan değişiklikler, antibiyotiklere bağlı diyare ile sonuçlanabilir; ayrıca Clostridium difficile toksinine bağlı olarak psödomembranöz kolit gelişebilir. İlgili antibiyotik ile tedavi esnasında ya da tedaviden sonra hastalarda, dehidratasyon ile birlikte ya da dehidratasyon bulunmaksızın, orta ile şiddetli derecede ya da yaşamı tehdit edici diyare oluşabilir. CEDAX veya herhangi bir geniş spektrumlu antibiyotik alan ve inatçı diyaresi olan herhangi bir hastada, bu tanıyıgöz önünde bulundurmak önemlidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon:

CEDAX’ın altı aydan daha küçük bebeklerdeki etkinliği ve güvenliliği belirlenmemiştir.

Sukroz:

Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.