CEDAX 36 mg/ml oral sus. için toz 60 ml {Schering-plough} Etkileşimi

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cedax etkileşimi, Cedax etken madde, Cedax yardımcı maddeler, Cedax alkol, Cedax etkileşim, Cedax kullananlar, Cedax dozu, Cedax kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yüksek doz alüminyum magnezyum hidroksit antiasiti, ranitidin ve tek doz intravenöz teofilin ile CEDAX’ın etkileşimlerine ait çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalara göre belirgin bir ilaç etkileşimi oluşmamıştır. CEDAX’ ın oral yoldan uygulanan teofilinin plazma düzeyleri ve farmakokinetiği üzerine etkileri bilinmemektedir.

Seyrek olarak seftibuten dahil sefalosporinler, özellikle önceden oral antikoagülan tedavisi stabilize hastalarda protrombin aktivitesini azaltarak protrombin zamanının uzamasına neden olabilir. Belirtildiği şekilde ekzojen Vitamin K uygulanan ve risk altındaki hastalarda protrombin zamanı veya Uluslararası Normalleştirilmiş Oran (INR) izlenmelidir.

Bugüne kadar herhangi bir anlamlı ilaç etkileşimi bildirilmemiştir. CEDAX ile hiçbir bilinen kimyasal ya da laboratuvar testi etkileşimi kaydedilmemiştir. Diğer sefalosporinlerin kullanımı sırasında, yalancı pozitif direkt Coombs testi bildirilmiştir. Ancak CEDAX’ın direkt Coombs in vitro reaksiyonlara yol açıp açmadığının incelenmesi için sağlıklı insanlardan alınan kırmızı küreler ile yapılan testlerin sonuçları, 40 mcg/ml gibi yüksek konsantrasyonlarda bile, hiçbir pozitif reaksiyon göstermemiştir.