CASODEX 50 mg 28 tablet Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Casodex dozu, Casodex dozaj, Casodex doz aşımı, Casodex uygulama, Casodex kullanım şekli, Casodex kullanımı, Casodex kullanım süresi, Casodex açmı tokmu, Casodex nedir, Casodex ne için kullanılır, Casodex nasıl kullanılır, Casodex faydaları, Casodex etkileri, Casodex günde kaç kez, Casodex sabah mı akşam mı, Casodex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yaşlılar da dahil yetişkin erkeklerde günde 1 defa 1 tablet (50 mg) kullanılır. Casodex ile tedaviye LHRH analog tedavisine başlamadan en az 3 gün önce veya cerrahi kastrasyon ile aynı zamanda başlanmalıdır.

Uygulama şekli

Oral yolla kullanılır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek /Karaciğer yetmezliği :

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir.

Hafif şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir. Orta şiddette veya ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda birikim artabilir (bkz. Bölüm 4.4)

Pediyatrik popülasyon :

CASODEX çocuklarda kontrendikedir.

Geriyatrik popülasyon :

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımıyla ilgili deneyim yoktur. Spesifik bir antidot mevcut olmadığından, semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Bikalutamid, proteinlere yüksek oranda bağlandığından ve idrara değişmeksizin hiç çıkmadığından diyaliz, doz aşımı tedavisinde yardımcı olamayabilir.

Genel destek bakımı ve bu arada yaşam belirtilerinin sık sık izlenmesi gerekir.