CARTEOL LP %1 uzun etkili 3 ml göz damlası Yan Etkileri

Bausch And Lomb Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Carteol yan etkileri, Carteol etkileri, Carteol zararları, Carteol belirtileri, Carteol uyarılar, Carteol önlemler, Carteol kilo aldırırmı, Carteol zayıflatırmı, Carteol zehirlenmesi, Carteol cinsellik, Carteol sorunlar, Carteol uykusuzluk, Carteol bağımlılık, Carteol bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi CARTEOL LP’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, CARTEOL LP'yi kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Kalp rahatsızlıkları (bayılma, çarpıntı, kalp ritim bozuklukları, kalp atımında yavaşlama, tansiyon düşüklüğü, kalp yetmezliği ya da mevcut bir kalp ritim bozukluğunda şiddetlenme, el ve ayaklarda soğukluk)

Anaflaksi (ani aşırı duyarlılık tepkisi) : Hırıltılı nefes, öksürük, bronşlarda kasılma, anjiyoödem (alerji sonucu yüz ve boğazda şişme),ürtiker (kurdeşen), bölgesel ya da yaygın kırmızılığı da içeren alerjik reaksiyon belirtileri

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin CARTEOL LP'ye karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Bacaklarda kramp ve ağrı, ellerde renk değişikliği (Raynaud sendromu), göğüs ağrısı, takatsizlik, sistemik lupus eritematozus (ciltte pullanmayla kendini gösteren bir hastalık), kan şekeri düşüklüğü, kötüleşmiş miyasteni belirtileri(bir çeşit kas hastalığı,antinükleer antikorlar.

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Tedavinin başında hafif bir yanma ya da batma hissi, görme bozuklukları, gözde kırmızılık ve iltihap, göz kapağı iltihabı, gözde his azalması ve göz kuruluğunu da içeren göz tahrişine ait belirtiler, görme bozukluğu, üst göz kapağının sarkması, çift görme, bulanık görme.

Ağız kuruluğu, hazımsızlık, bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı, baş ağrısı, göz kararması ve sersemleme, depresyon, uykusuzluk, kabus görme, cinsel istek ve işlevde azalma, saç dökülmesi, sedef hastalığı veya sedef hastalığının kötüleşmesi, deride döküntü.

Bunlar CARTEOL LP'nin hafif yan etkileridir.Tüm bu yan etkiler doz azaltıldığında veya kesildiğinde kaybolur.

Yan etkilerin raporlanması