CARMEN 450 mg/45 ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Carmen gebelik kategorisi D'dir. Carmen hamilelik kategorisi, Carmen gebelik kategorisi, Carmen emzirme, Carmen anne sütüne geçer mi, Carmen laktasyon, Carmen hamilelerde kullanımı, Carmen ve bebek, Carmen kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk Doğurma Potansiyel Bulunan Kadınlar / Doğrum Kontrolü (Kontrasepsiyon):

Karboplatin’in gebelik ve/veya fetüs/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar tedavi sırasında hamile kalmamaları konusunda uyarılmalıdırlar.

CARMEN, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.
Gebelik Dönemi:

İnsanlarda embriyotoksik ve teratojenik etkilere ilişkin deneyim mevcut değildir. Tedavi sırasında gebe kalan kadınlar için genetik danışmanlık sağlanmalıdır. Gebelik sırasında tedavi uygulanması açık bir biçimde gerekliyse, karboplatin tedavisinin fetüs üzerindeki zararlı etkilerine ilişkin tıbbi danışmanlık sağlanmalıdır.

Laktasyon Dönemi:

Karboplatin’in anne sütüne geçip geçmediğine ilişkin herhangi bir çalışma yapılmadığından karboplatin tedavisi sırasında bebeklerin emzirilmesi kontrendikedir.

Üreme Yeteneği / Fertilite:

Karboplatin tedavisi uygulanan üreme çağındaki erkek hastalara, tedavi sırasında ve tedaviden sonra en az altı ay süreyle çocuk sahibi olmamaları önerilmelidir. Erkek hastalara ayrıca, karboplatin tedavisinin fertilite üzerinde irreversibl etki yaratma olasılığı nedeniyle tedaviye başlamadan önce spermlerin korunmasına yönelik danışmanlık alması önerilmelidir.

Etkin kontrasepsiyon ve seksüel sakınma önerilmektedir.