CARDURA 2 mg 20 tablet Nedir

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cardura nedir, Cardura ne için kullanılır, Cardura ne ilacı, Cardura neye yarar, Cardura ne işe yarar, Cardura neye iyi gelir, Cardura kullananlar, Cardura kullanımı, Cardura uygulama, Cardura etkileri, Cardura faydaları bilgilerini içerir.

2.CARDURA nedir ve ne için kullanılır?

CARDURA, 20 tablet içeren blister ambalajlarda bulunur.

CARDURA alfa-blokerler adı verilen bir grup tansiyon ilacından biridir. Yüksek kan basıncını veya erkeklerde prostat bezinin büyümesinin neden olduğu belirtileri tedavi etmek için kullanılır.

CARDURA kan damarlarını genişletip kanın damarlardan daha kolay geçmesini sağlayarak, yüksek kan basıncının (hipertansiyon) tedavi edilmesi için kullanılabilir. Bu, kan basıncının düşmesine yardımcı olur. Kan basıncını düşüren tek ilaç ile yeterli derecede kontrol altına alınamayan hastalarda CARDURA, diğer tansiyon ilaçları ile birlikte kullanılabilir.

Prostat bezinde büyüme olan hastalarda CARDURA, idrara çıkma zorluğu ve/veya sık idrara çıkma tedavisi için kullanılır. Bu durum prostat bezi büyümüş hastalarda yaygındır. CARDURA, mesane çıkışı ve prostat bezi etrafındaki kası rahatlatarak kolay idrara çıkış sağlar.