CARDOPAN PLUS 80/12.5 mg 98 film tablet Nedir

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cardopan Plus nedir, Cardopan Plus ne için kullanılır, Cardopan Plus ne ilacı, Cardopan Plus neye yarar, Cardopan Plus ne işe yarar, Cardopan Plus neye iyi gelir, Cardopan Plus kullananlar, Cardopan Plus kullanımı, Cardopan Plus uygulama, Cardopan Plus etkileri, Cardopan Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.CARDOPAN PLUS nedir ve ne için kullanılır?

CARDOPAN PLUS, 28 ve 98 adet film tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir.

Tabletler oblong, çentiksiz, pembe renklidir.

Her bir film tablet, 80 mg valsartan ve 12.5 mg hidroklorotiyazid içerir.

CARDOPAN PLUS, yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olan anjiyötensin II antagonisti ve idrar söktürücü (diüretik) içerir. Vücutta bulunan doğal bir madde olan anjiy ötensin II kan damarlarının daralmasına ve böylece kan basıncının yükselmesine neden olur. CARDOPAN PLUS içindeki valsartan anjiyotensin IEnin etkisini önler. Sonuç olarak, kan damarları genişler ve kan basıncı düşürülür. Diüretikler, idrar atılımmı artırarak vücuttaki tuz ve su miktarını düşürür. Bu, uzun süreli kullanımda kan basıncını düşürmeye ve kontrol altına almaya yardımcı olur.

CARDOPAN PLUS yüksek kan basıncının düşürülmesinde kullanılır. Yüksek kan basıncı kalbin ve atardamarların iş yükünün artırır. Bu durum uzun süre devam ederse, beyin, kalp ve böbrek damarlarını hasara uğratabilir ve inme, kalp yetmezliği ya da böbrek yetmezliği

ile sonuçlanabilir. Yüksek kan basıncı kalp krizi riskini artırır. Kan basıncınızı normal

değerlere düşürmek bu hastalıkların gelişme riskini azaltır.

CARDOPAN PLUS’ın nasıl çalıştığı veya bu ilacın size neden reçete edildiği ile ilgili

sorularınız var ise, doktorunuza sorunuz.